Isparta Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, 1 Haziran 2010 tarihinde Isparta ve Burdur illerinde yapılan eş zamanlı operasyonda yakalanan 5 kişiyle birlikte 186 açık senet, 119 tapu senedi, 8 yaprak çek, 4 tabanca, 447 tabanca mermisi, bol miktarda protesto senetleri, araç ruhsatları, hayali olarak düzenlenmiş oto satış sözleşmeleri ele geçirildi.
Isparta merkezli çıkar amaçlı suç örgütünün, Antalya, Burdur ve Denizli illerini kapsayan geniş bir bölgede, başta tefecilik olmak üzere, yağma, tehdit gibi suçları yoğun bir şekilde icra ederek, suçtan yüksek miktarlarda haksız ekonomik çıkar sağladığı tespit edildi. Örgüt mensuplarının ilk etapta vatandaşlara yüzde 10–15 gibi cazip faizle borç para verdikleri, çıkmaza giren şahısların bu durumundan faydalanarak teminat adı altında bedelsiz senet aldıkları ya da taşınır taşınmaz mal varlıkları üzerine ipotek koydukları, devam eden süreçte bedelsiz senetler üzerine astronomik rakamlar yazmak suretiyle icra takibine koydukları belirlendi. Olaylarla ilgili mağdur olan 128 vatandaşın ifadesine başvuruldu.
Yürütülen soruşturma kapsamında, mağdur birçok vatandaşın ticari kariyerini düşünerek ya da tefecilere borçlandığını yakınlarından gizlemek için ifade vermekten çekindikleri ya da gerçekleri saptırmaya yönelik beyanlarda bulunduklarının gözlemlendiği belirtti. Bu tür düşünce tarzının suç örgütlerine avantaj sağladığı ve daha da güçlenmelerine sebebiyet verdiğine dikkat çekildi.
Ali K., Veli K. ve Ömer K. tutuklanarak cezaevine gönderilirken H.P. ile Y.K. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.