Karanfil, yaptığı açıklamada, Viranşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün şu ana kadar hazırlayıp yürüttüğü SODES projeleri ve sonuçları hakkında bilgi verdi. SODES çalışmalarının birkaç eksikliğinin dışında son derece başarılı bir şekilde sürdürüldüğünü belirten Karanfil, yeni projelerin de hayata geçirilmesi için hazırlıkların başladığını belirtti. Karanfil, ''Şu ana kadar ilçemiz adına verilen projelerden kabul edilenler, hayata geçirilmiş ve ekiplerimiz tarafından devam ettirilmektedir. Ayrıca takip için SODES kapsamında denetim ekibi oluşturulmuştur. Yapılan bütün çalışmaları yakından takip edip gerekli raporları kaymakamlığa ve ardından da valiliğe gönderiyoruz.'' dedi.
SODES projeleri ile ilgili yerel bir gazetede, bir parti başkanının asılsız iddilarda bulunduğunu belirten Karanfil, yazılanların mesnetsiz ve hakaret içeren açıklamalar olduğunu dile getirdi. Karanfil; şöyle devam etti: ''Bir yerel gazetemizde projelerimiz hakkında ve proje koordinatörü hakkında asılsız iddilarda bulunulmuştur. Bizler bu yazılarla ilgili olarak bütün yasal haklarımızı kullanıp gerekli davaları açacağız. Çünkü yazılıp çizilen rakamlar, proje içeriğindeki alınan malzeme durumları ve proje koordinatörü hakkındakilerin hepsi yalan ve yanlış yazılmıştır.''
Karanfil, projelerin hiçbirinde usulsüzlük olmadığını, madde bağımlılarını topluma kazandırma projesinde gazetede iddia edildiği gibi 2 kişinin değil 13 kişinin tedavi edildiğini ve alışkanlıklarından vazgeçirildiğini sözlerine ekledi.
SODES projelerinde yapılanların eksik olması durumunda ihaleyi alan firmaya düzeltmek için süre tanındığını belirten Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanı Halil Uyanıkça da bu bağlamda köy okullarına yapılan oyun alanlarının fiziki durumlarının öğrenciler için yaralanmalara sebep olması ihtimali olduğunu belirlediklerini belirtti. Uyanıkça, ''Yapılan oyun alanlarını proje denetimcileri gelerek denetlediler. Birtakım eksiklikler gördüler ve yetkili firmaya gerekli talimatı verdiler. Bununla birlikte tutanak tutup önce kaymakamlığa, ardından da valiliğe rapor şeklinde eksiklikleri gönderdik. Bizler denetimler sayesinde eksiklikleri görüp hemen ihaleyi alan firmaya bildiriyoruz. Onlar da düzeltmeler yapıyorlar.'' açıklamasında bulundu.
Yürütülen diğer projelerle ilgili bilgiler de veren Karanfil ve Uyanıkça, bu tür asılsız haberlerin bir daha yapılmamasını temenni etti. (CİHAN)