11 Ağustos 2026
Altın 6699.28
BIST 13613.94
Dolar 47.7358
Euro 55.1024
Sterlin 64.2452
Ankara 29°C

Yağışlar Barajların Doluluk Oranını Artırdı

Yağışlar Barajların Doluluk Oranını Artırdı
Gaziantep’te gerçekleşen yağmur ve kar yağışları, barajların doluluk oranını yüzde 70’e ulaştırdı!

Gaziantep’te gerçekleşen yağmur ve kar yağışları, barajların doluluk oranını yüzde 70’e ulaştırdı.

Gaziantep Su ve Kanalizasyon İşleri (GASKİ) Genel Müdürü Fahreddin Uslusoy, kar ve yağmur yağışları ardından Gaziantep’e içme suyu temin eden Kartalkaya Barajı’ndaki doluluk oranının yüzde 70’e ulaştığını ifade etti.

GASKİ Genel Müdürü Uslusoy, Gaziantep’te artan nüfusa rağmen 8 yıldan bu yana herhangi bir su sıkıntısı yaşamadıklarını söyledi. Yağışların, barajlardaki doluluk oranını yükselttiğini ve bunun da kendileri için sevindirici olduğunu dile getiren Uslusoy, kar ve yağmur sularının aynı zamanda yer altı içme suyu kaynaklarını da beslediğini, bu kaynakların da su seviyesinin yükselmesini sağladığını vurguladı.

Son bir haftadır, bölgenin aralıksız bir şekilde yağış aldığını hatırlatan Uslusoy, “Bu nedenle barajlarımızdaki doluluk oranı da yükseldi. Bu yağışlardan önce su aldığımız barajdaki doluluk oranı yüzde 70 civarındaydı. Bu yağışların ardından, barajın yüzde 100 oranında dolu olacağını tahmin ediyoruz. Zaten son 8 yıldır bu kentin insanına kesintisiz bir hizmet veriyoruz. Bu yağışlar da çiftçileri olduğu gibi bizleri de mutlu etmektedir. Çünkü barajlarımız, istenen seviyede ve önümüzdeki yaz aylarının sıkıntısız geçeceğinin işaretidir." dedi.

CİHAN

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir