22 Ağustos 2026
Altın 7106.55
BIST 14514.82
Dolar 47.9625
Euro 56.0616
Sterlin 65.4412
Ankara 20°C

Yahşihan Belediye Başkanı Sungur, Çocuklarının Başına Gelenleri Anlattı

Yahşihan Belediye Başkanı Sungur, Çocuklarının Başına Gelenleri Anlattı
Çocukları kaçırılıp bıçaklanma olayına karışan Kırıkkale'nin Yahşihan ilçe Belediye Başkanı Ahmet Sungur, her iki olayla ilgili basın açıklaması yaptı. Son bir haftada çocuk

Son bir haftada çocuklarının başından geçen kaçırılma ve bıçaklanma olaylarına değinen başkan Sungur, "İlk olay hukuk ve düzen tanımadan evladımın kaçırılmasıdır. Bu olay ne inancımızla, ne örfümüz, geleneğimizle ne de kanunlarımızca hoş görülmez bir durumdur. Hangi nedenle olursa olsun, canı ciğeri olan evladının kaçırılması karşısında hiç kimse soğukkanlılığını koruyamaz. Korumakta da zorlanacağını herkes bilir. Neticede evladım kurtulup eve gelmiştir. Bu olayın sahipleri adalet önünde hesap verecektir." dedi.

Yaşanan ikinci olayda doğrudan doğruya evladının hedef alınmadığını belirten Sungur, "Öncelikle bıçaklama olayı bir düğün ziyaretinde kalabalık bir gruba karşı yapıldığını belirtmek isterim. Saldırı içerisinde oğlumun da bulunduğu 8 ile 10 kişinin bulunduğu bir gruba karşı yapılmıştır. Doğrudan doğruya, oğluma yapılan bir saldırı değildir. Yani düğün evinden ayrılmak üzereyken özel bir şirkette çalışan ve kısa bir süre önce işten çıkartılan kişi, bize doğru, sataşmış ve saldırmıştır. Arkadaşlarımız saldırganı tutup, olay yerinden uzaklaştırırken, şahsın kardeşi bıçakla bu gruba saldırmıştır. Bıçaklamayı yapan kişi, şahıs değil şahsın kardeşidir. Ancak üzülerek belirtiyorum ki bu olayda sadece oğluma yapılmış, yanında gençlerden başka kimse yokmuş gibi yayınlar yapılmıştır." diye konuştu.

Bu olayların kendisini üzdüğünü ve bu olayın siyasi bir olay olmadığını belirten Sungur, "Nasıl olursa olsun bu tür olayların yaşanması herkesi üzer. Fakat en çok da beni üzmüştür. Bir baba olarak evlatlarımın, bu tür olaylarla muhatap edilmesi nedeniyle çok üzüldüm. Bir Yahşihanlı olarak, memleketimin böylesi çirkin olay ile anılmasından üzüldüm. Bir belediye başkanı olarak, şehirde insanımızın canına kastedecek şekilde bu çirkin olaydan dolayı üzüldüm. Hiçbirimiz bu olaylardan hoşnut değiliz. Sabırla memleketimize duyduğumuz sevgiyi yitirmeden yolumuza devam edeceğiz. Bu yol zahmetlidir. Ama biz bu dikenli yolu aşıp, memleketimiz için en iyi hizmeti yapmaya çalışıyor ve bir çoğunu da yapıyoruz." diye sözlerini sürdürdü.

Göreve geldiğinden beri sorumluluk ve inanç içerisinde çalıştığını belirten Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur, Yahşihan'da adil, sevgi dolu, kimseyi hor görmeyen, tepeden bakmayan, hoşgörüyü ortadan kaldırmadan yollarına devam edeceğini kaydetti. (CİHAN)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir