Erzurum Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, kendilerine bağlı Fen İşleri ekipleri tarafından yıkılan metruk binalara her gün yenisinin eklendiğini dile getirerek, bu tür atıl durumdaki binaların yıkımı için özel bir birim kurduklarını ifade etti. Şehir merkezinde bir çok metruk ev bulunduğunu ve her gün bunların birkaç tanesini yıkmalarına rağmen bitmediğini vurgulayan Korkut, şehir merkezinin harabe görünümünden kurtularak modernize edilmesi için daha çok kaynağa ihtiyaç olduğunun altını çizdi. Son 6 ay içerisinde yıkılıp enkazı kaldırılan ev sayısının 400'ü geçtiğini ifade eden Korkut, tarihi mahalle ve sokaklarda metruk binalardan geçilmediğini kaydetti. Bu tür mahallelerde yaşayanların da yeni kurulan semtlere taşındığını belirten Korkut, bu durumun şehir merkezinin ıssızlaşmasına yol açtığını söyledi.
Şehir merkezini olumsuz görüntüden kurtarmak için hızla çalıştıklarını vurgulayan Korkut, "Maalesef 2011 Kış Oyunları'na kısa bir süre kala şehir merkezi hala yıkıntı görünümünden kurtulamamıştır. Bizimde mevcut imkânlarla şehir merkezini bu evlerden kurtarabilme gücümüz yok. Ben göreve geldikten sonra metruk evlerin yıkılıp enkazının kaldırılması için özel bir birim oluşturdum. Gerekli çalışmalar yapılıyor fakat bunlar ciddi maliyet gerektiren işler." dedi.
Bu tür binaların yıkımı için birçok dilekçe aldıklarının altını da çizen Korkut, yıkıntı binaların bulunduğu mahalle, semtlerde ahlaki, toplumsal ve güvenlik problemlerin de baş gösterdiğini ifade etti. Bu harabelerde tinerci, alkol bağımlıları ve fuhuş yaptıranların mekanı olduğunu söyleyen Korkut, vatandaşın yanında emniyetinde kendilerine bu tür yerlerin yıkımı ile ilgili isteklerinin bulunduğunu sözlerine ekledi.
(CİHAN)
