1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yalova'da Kaybolan Çobanı Arama Çalışmaları Devam Ediyor
Yalovada Kaybolan Çobanı Arama Çalışmaları Devam Ediyor

Yalova'da Kaybolan Çobanı Arama Çalışmaları Devam Ediyor

Yalova'nın Çınarcık ilçesine bağlı Ortaburun köyünde 28 Mayıs Salı akşamından bu yana haber alınamayan çoban Halil İbrahim Cin’i (51) arama çalışmaları devam ediyor.

A+A-

Yalova'nın Çınarcık ilçesine bağlı Ortaburun köyünde 28 Mayıs Salı akşamından bu yana haber alınamayan çoban Halil İbrahim Cin’i (51) arama çalışmaları devam ediyor. Ortaburun köyünde arama çalışmaları İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü kontrolünde yapılıyor. Aramaya, jandarma ekiplerinin yanı sıra Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği ve Arama Kurtarma Derneği (AKUT) ekipleri destek veriyor. Arama çalışmalarına yaklaşık 80 kişiyle devam ediliyor.

    İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Arama Kurtarma Ekip Şefi Şemsi Karabaş, müdürlük olarak çalışmaları koordine ettiklerini belirterek, “Hangi arama kurtarma ekibi gelirse birlikte çalışmaya hazırız. Aradığımız şahıs ‘mandıra’ diye adlandırılan 2 adet ineğinin bulunduğu bölge. Bu şahıs kaybolduğu gün saat mandıra bölgesinden 2 adet ineği otlatmaya çıkıyor. Genelde bu şekilde hareket ediyor. Asfalta takip ederek hayvanlarını otlatıyor. Kullanabileceği 3 farklı yolu öğrendik. Bu şahısın sürekli buraları kullandığını öğrendik. Gözlerinde görme problemleri var. Bu nedenle ormanın sık bölgelerine girmiyor.” dedi.

    Karabaş, şahsın salı günü en son saat 19.30 civarlarında görüldüğünü dile getirdi.
Geceleri aramalara termal kameralarla devam ettiklerini de ifade eden Karabaş, arama bölgesinin genişletildiğini de kaydetti. CİHAN

Yalova'da kaybolan çobanı arama çalışmaları devam ediyor

Yalova'da kaybolan çobanı arama çalışmaları devam ediyor

Yalova'da kaybolan çobanı arama çalışmaları devam ediyor

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.