1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Yamazaki Ailesi: En Güzel Yatırım Eğitim Yatırımıdır
Yamazaki Ailesi: En Güzel Yatırım Eğitim Yatırımıdır

Yamazaki Ailesi: En Güzel Yatırım Eğitim Yatırımıdır

Adıyaman'ın Besni ilçesinde 2006 yılında okul yaptıran hayırsever Japonya vatandaşı AC Yamazaki ailesi, ilde ziyaretlerde bulundu.

A+A-

Adıyaman'ın Besni ilçesinde 2006 yılında okul yaptıran hayırsever Japonya vatandaşı AC Yamazaki ailesi, ilde ziyaretlerde bulundu. İl Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan’ı da makamında ziyaret eden Yamazaki ailesine çeşitli hediyeler verildi.

2006 yılında Besni AC Yamazaki Okulu'nu yaptıran 4 kişilik Japon hayırsever A.C. Yamazaki ailesi Adıyaman’ı ziyaret etti. 5 gündür ilde bulunan Yamazaki ailesi, Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan´ı makamında ziyaret ederek bir süre sohbet etti.
Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, “Hayırsever Yamazaki ailesine Japonya’dan gelerek ilimiz eğitimine yaptıkları anlamı büyük katkı için teşekkür ediyorum. Eğitim yatırımı, geleceğimizi şekillendiren en önemli yatırımdır. Bunun Japonya’dan olmasıysa ayrı bir öneme sahip. Umuyorum ki Yamazaki ailesinin bu davranışı ilimiz ve ülkemize örnek olur.” dedi.

Eğitimin zamanı ve mekanı olmayacağının üzerinde duran Özkan, şunları söyledi: “Bunun en güzel örneğini Yamazaki ailesi ortaya koymaktadır. Dünyanın neresinde olursanız olun, zaman ve zemin, eğitim almamızın önünde bir engel teşkil etmemeli ve her yerde insanlar, bir şeyler öğrenme çabasında olmalı, bunun önündeki engelleri de bizler kaldırmalıyız.”

Yamazaki ailesi Besni’de yaptırdıkları okulda sürdürülen eğitim-öğretim faaliyetini yerinde gördü. Japon ailenin gelişi dolayısıyla okulda tören düzenlendi. Törene Besni Kaymakamı Gürkan Demirkale, Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, Besni İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Turaç, kurum ve okul müdürleri, ilçenin siyasi parti temsilcileri, veliler ve vatandaşlar katıldı. CİHAN

Yamazaki ailesi: En güzel yatırım eğitim yatırımıdır

Yamazaki ailesi: En güzel yatırım eğitim yatırımıdır

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.