09 Ağustos 2026
Altın 6659.71
BIST 13779.39
Dolar 47.6791
Euro 55.1258
Sterlin 64.2836
Ankara 31°C

‘Yanlış Kıble’ İddiası Mezarı Yeniden Kazdırdı

‘Yanlış Kıble’ İddiası Mezarı Yeniden Kazdırdı
Sultanbeyli’deki bir mezarlıkta mezarların birçoğunun kıbleye göre 45 derece farklı olduğu iddiası vatandaşların tepkisini çekti!

Sultanbeyli’deki bir mezarlıkta mezarların birçoğunun kıbleye göre 45 derece farklı olduğu iddiası vatandaşların tepkisini çekti. Pusula ile ölçüm yaptıklarını söyleyen vatandaşlar, yetkililerin açtığı mezarı yeniden kazdı.

Tedavi gördüğü hastanede önceki gün hayatını kaybeden Cemile Sak (60), 2 yıl önce hayatını kaybeden eşi Mirza Sak’ın kabrinin yanına gömülmek için Ahmet Yesevi Mahallesi’ndeki Teferrüş Mezarlığı’na getirildi. Mezarlıklar Müdürlüğü yetkilileri tarafından açılan mezarın başına getirilmesinden sonra cenaze sahipleri, mezarların yönünün yanlış olmasından şüphe ederek pusula ile ölçüm yaptı. Ölçüm sonuçlarına göre vatandaşlar kabirlerin açılarında yaklaşık 45 derecelik sapma olduğunu iddia etti. Tespitlerini yetkililerle paylaşan cenaze sahipleri, yetkililerin açtığı mezarı yeniden kazarak cenazeyi defnetti.

Mezarlıktaki kıble yönünün yeniden belirlenmesini isteyen vatandaşlar, diğer kabirlerin yönlerinin de değiştirilmesi gerektiğini söyledi.

Bu arada, mezarlığın güvenlik görevlileri, Cihan muhabirinin çekim yapmasını engellemek istedi. Muhabiri mezarlıktan çıkaran görevliler, mezarlık dışında da çekim yapıp vatandaşlarla röportaj yapılmasına engel olmaya çalıştı.

CİHAN

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir