1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Yargıdan Doğan'a büyük darbe
Yargıdan Doğana büyük darbe

Yargıdan Doğan'a büyük darbe

Petrol Ofisi ve Doğan'a 2009'da taahhütlerini zamanında yerine getirmediği için verilen kamu ihale yasağı devreye girdi. Enerji Bakanı Yıldız, "Burası hukuk devleti" dedi

A+A-

Petrol Ofisi ve Doğan Şirketler Grubu'na 2009'da taahhütlerini zamanında yerine getirmediği gerekçesiyle verilen kamu ihale yasağı, hukuki sürecin tamamlanmasıyla devreye girdi. Resmi Gazete'de yayımlanan kararla, Doğan Grubu 237 gün kamu alım ihalelerine giremeyecek. Yasak, 13 Mayıs'tan itibaren geçerli olacak.

TEMYİZ SÜRECİ SONUÇLANDI
Hamitabat Santrali Töreni'nde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Enerji Bakanı Taner Yıldız, iki şirketin kamu ihalelerinden yasaklanmasının 2009'da alınan bir karar olduğunu hatırlatarak, şunları söyledi: "Ambarlı Doğalgaz Santrali'ne verilen ikincil yakıtın 5 numara mı, 6 numara mı olduğu konusunda bir muvazaa çıkmıştı. Bakanlığımız bu gruba 1 yıl 4 aylığına ihale yasağı getirmişti. Ama 4'üncü ayda firma mahkemeye giderek yürütmeyi durdurma kararı aldırmıştı. Daha sonra esastan karar aldılar. Hukukun verdiği karara uyduk ve ihale yasağını kaldırdık ama temyize götürdük. Temyizde karar alınması 4 - 5 yıl sürdü. Danıştay, mahkemenin kararını bozdu. Onlar karar düzeltmeye gittiler. 13. Daire'de tetkik hakimi değiştirilerek yeniden görüştü. Sonuçta bakanlığımız haklı bulundu. Bu kararı uygulamak zorundayız."

TÜRKİYE HUKUK DEVLETİ
Yıldız, yasak kararının seçim öncesi ortaya çıkan konjonktür ile alakasının bulunmadığını kaydetti. Yürütmenin durdurulması kararını da uyguladıklarını bildiren Yıldız, "Türkiye bir hukuk devletidir, Enerji Bakanlığı da hukukun gereğini yerine getirecektir. Bugünün tartışmaları ile bağ kuranlar, 2009'dan beri olanları inkar etmiş olurlar" dedi. 

Sabah

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.