03 Şubat 2026
Altın 6896.31
BIST 12433.5
Dolar 43.48
Euro 51.3908
Sterlin 59.5633
Ankara 3°C

Yargıtay ve Danıştay üyeleri değişecek

Yargıtay ve Danıştay üyeleri değişecek
Adalet Bakanlığı'nın hazırladığı taslağa göre mevcut üyeliklerin tamamı düşürülecek!

Yüksek yargı yeniden şekilleniyor. Adalet Bakanlığı'nın hazırladığı taslağa göre mevcut Yargıtay ve Danıştay üyeliklerinin hepsi düşürülecek.

516 yargıtay ve 195 danıştay üyesinin görevleri sona erecek. Ardından atamaları Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu yapacak.

Düzenleme hayata geçirildikten sonra HSYK mevcut üyelerin içinden seçim yapılacak. Seçilmeyen üyeler ilk derece mahkemelerinde görevlendirilecek.

Taslak yasalaşırsa Yargıtay ve Danıştay'daki üye ve daire sayısı da azaltılacak. Üyelere 12 yıllık görev süresi sınırı getirilecek.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Yargıtay ve Danıştay'ın ellerindeki dosyaları tamamlayabilmeleri için 2 yıllık bir geçiş süreci olacağını da açıkladı.

Taslak üzerinde Adalet Bakanlığı'nın çalışması bitti. Kurulacak yeni hükümetin ilk ele alacağı konulardan birinin bu düzenleme olması bekleniyor..

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir