12 Aralık 2025
Altın 5879.776
BIST 11311.31
Dolar 42.6927
Euro 50.1342
Sterlin 57.0508
Ankara 5°C

Yaşar Kemal’e Fransa’nın En Seçkin Nişanı Verildi

Yaşar Kemal’e Fransa’nın En Seçkin Nişanı Verildi
Yazar Yaşar Kemal'e Fransa’nın en seçkin nişanı olan ‘Fransız Grand Officier dans l'Ordre National de la Légion d'Honneur’ nişanının 'Grand Officier' derecesi verildi.

Yazar Yaşar Kemal'e Fransa’nın en seçkin nişanı olan ‘Fransız Grand Officier dans l'Ordre National de la Légion d'Honneur’ nişanının 'Grand Officier' derecesi verildi. Fransa Büyükelçiliği tarafından nişanın takdimi için düzenlenen törene çok sayıda davetli katıldı.

Fransa, ünlü yazar Yaşar Kemal’e daha önce verdiği nişanın derecesini yükseltti. Yaşar Kemal, çok az sayıda kişiye verilen ‘Grand Officier (büyük subay)’ derecesiyle onurlandırıldı. Fransız Büyükelçiliği, nişanın takdimi için Beyoğlu’nda bulunan Fransız Sarayı’nda tören düzenledi. Törene, Fransa’nın Türkiye Büyükelçisi Laurent Bili, Hürriyet Gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök, Kanal D Haber Grup Başkanı Mehmet Ali Birand, Prof. Dr. İlber Ortaylı, Hürriyet Gazetesi yazarı Doğan Hızlan, Radikal Gazetesi Yazarı Altan Öymen, Türkan Şoray, Zülfi Livaneli ile sanat ve edebiyat dünyasından çok sayıda davetli katıldı.

Yaşar Kemal törende yaptığı konuşmasında Fransa’ya verdiği nişan dolayısıyla teşekkür etti. Bugünün kendisi için büyük bir gurur olduğunu söyleyen Kemal, sevinçli olduğunu belirtti.

Légion d'Honneur Şovalyesi Orgeneral Jean-Louis Georgelin ise konuşmasında, “Bu nişanla yalnızca önemli bir Türk şahsiyete değil aynı zamanda Fransız kültürünün ve ülkelerimiz arasındaki dostluğun yorulmaz bir öncüsünü de yücelttiğimi biliyorum.” şeklinde konuştu.

CİHAN

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir