1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yavuz: Antalya Havalimanı’nda Bekleyen Ve Mağdur Olan Kazak Turist Yok
Yavuz: Antalya Havalimanı’nda Bekleyen Ve Mağdur Olan Kazak Turist Yok

Yavuz: Antalya Havalimanı’nda Bekleyen Ve Mağdur Olan Kazak Turist Yok

Antalya Havalimanı Mülki Amiri, Antalya Vali Yardımcısı Mehmet Yavuz, SKY Havayolları’nın uçuşlarını durdurması nedeniyle havalimanlarında bekleyen ve mağdur olan Kazak turist olmadığını söyledi.

A+A-

Antalya Havalimanı Mülki Amiri, Antalya Vali Yardımcısı Mehmet Yavuz, SKY Havayolları’nın uçuşlarını durdurması nedeniyle havalimanlarında bekleyen ve mağdur olan Kazak turist olmadığını söyledi. Devlet Hava Meydanları İşletmesi Antalya Havalimanı Başmüdürü Osman Serdar da terminalleri her saat 'Sıkıntı var mı? Mağdur olan kimse var mı?' diye gezdiğini belirterek, "Öyle bir görüntü yok, rastlamadım." dedi.

Tatil için Antalya’da bulunan bin 200 Kazakistanlı turistin Antalya Havalimanı’nda beklediği ve mağdur olduğu yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığı bildirildi. Vali Yardımcı Mehmet Yavuz, havalimanlarında bekleyen ve mağdur olan Kazak turist bulunmadığını belirtti. Yavuz, "Bugün uçması gerekirken diğer uçaklarla seyahat edeceği için yarın gidecekler olabilir ancak onlar da havalimanında değil." açıklamasında bulundu.

Havalimanı Başmüdürü Osman Serdar, SKY Havayolları için Antalya’ya gelip geri dönemeyen 7 bin civarında Kazak turist bulunduğunu söyledi. Bunlardan tatilleri sona eren 2 bin turistin başka havayolu firmalarıyla ülkelerine gönderildiğini anlatan Serdar, “SKY’ın getirip de götüremediği yolcuları günü, saati, tarihi geldikçe hiç birini mağdur etmeden gönderiyoruz. Kendileriyle bire bir ilgileniyoruz. Şu anda terminallerimde bekleyen her hangi bir yolcu yok." diye konuştu. Yolcuların biletleri ayarlanmadan otelden havalimanına gelmelerine müsaade edilmediğini anlatan Serdar, “Biletini ayarlayıp, getirtip, buradan gönderiyoruz." dedi.

Turistlerin mağdur edilmemesi için başta SKY Havayolları olmak üzere herkesin sorumluluğunu yerine getirdiğine işaret eden Osman Serdar, tur operatörlerinin ve havalimanı yönetiminin de bu çalışmalara destek verdiğini dile getirdi. SKY Havayolları’nın uçuşlarını durdurmasının 3–4 günlük bir olay olduğunu hatırlatan Serdar, sözlerini şöyle noktaladı: "Bir tane yolcu mağdur olmadı. Antalya’da gidemeyen yaklaşık 7 bin yolcu var. Tatilleri devam edenler var. 2 binini gönderdik ama tatilleri devam eden 5 bin yolcu var. Tatili biten herkesin uçağı ayarlanıyor ve gidiyor. Havalimanında terminalleri her saat ‘Sıkın var mı? Mağdur olan kimse var mı?’ diye geziyorum. ‘Öyle bir görüntü yok, rastlamadım.”
CİHAN

Yavuz: Antalya Havalimanı’nda bekleyen ve mağdur olan Kazak turist yok

Yavuz: Antalya Havalimanı’nda bekleyen ve mağdur olan Kazak turist yok

Yavuz: Antalya Havalimanı’nda bekleyen ve mağdur olan Kazak turist yok

Yavuz: Antalya Havalimanı’nda bekleyen ve mağdur olan Kazak turist yok

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.