1. YAZARLAR

  2. Gülen AYDIN

  3. Yaz Geldi Düğün Sezonu Açıldı
Gülen AYDIN

Gülen AYDIN

Yazarın Tüm Yazıları >

Yaz Geldi Düğün Sezonu Açıldı

A+A-

Yaz Geldi Düğün Sezonu Açıldı

Yaz geldi ve son sürat düğün hazırlıkları da başladı. Bu düğün sezonunda, evlenecek çiftleri ise alışveriş telaşı sardı. Mobilyadan beyaz eşyaya, mutfak eşyasından takı ve gelinlik seçimine, düğün yemeğinden törenin yapılacağı yere kadar birçok hususta % 100 mükemmelliği arayan çiftler bu konuda oldukça hassas davranıyorlar.

Düğün tarihi belirlenir belirlenmez ilk akla gelen şey ise, en özel ve en güzel gelinliğin nereden, nasıl bulunacağı.. Gelinler, her zaman kendilerini prenses gibi hissetmek isterler. Ve bu manevi günde,  maddi imkânlarına göre çiftler ya kiralık, ya da özel olarak gelinlik yaptırmak isterler. Ankara’da gelinlik almak için yola çıkarken Eser Gelinlik Moda Evi de bu anlamda uğranılacak diğer bir adres.. Düğün gününüzde, gelinliğinizle ilgili olarak aklınıza ne geliyorsa buradan temin edebilirsiniz çünkü güzel görünmek kadar rahat da olmanız çok önemli.. Bu anlamda ince eleyip sık dokunarak yapılan gelinlikler, evliliğe atılan bu ilk adımda büyük önem arz ediyor..

Moda evi sahibi Serpil Hanım,  evlenecek genç çiftlere gelinlik seçerken dikkat edilmesi gereken şu tüyoları veriyor; “Gelinlik yaptırmaya karar verdiğiniz zaman, kiralık ve satılık olmak üzere iki çeşit gelinlik yaptırma imkânınız var. Birçok modaevi sizlere bu imkânı sunar. Kiralık veya satılık olarak, 150 YTL'den başlayıp 15 bin YTL'ye kadar gelinlik bulabilirsiniz. En iyi gelinlik, onu kullanacak gelin adayının bedenine uygun olarak tasarlanmış gelinliktir. Gelinliklerdeki oluşan büyük fiyat farkı ise, kumaş, dikiş ve süslemelerde kullanılan malzemelerdir. Ve en önemli unsur dikimdir. Dikiş kalitesi o kadar önemlidir ki, en pahalı ve en kaliteli kumaşı bir anda değersiz yapar; en değersiz bir kumaşı ise inanılmaz bir gelinlik yapar. Son olarak provalarınızda da; genç çiftlerimiz gelinliğin stiline, bu stile uygun olacak kumaş, renk, desen, işlemelere ve bedene tam olarak uygun olmasına, gelinliğin düğün yapılacak yerin ambiyansına uyup uymadığına dikkat edin. Terzinize ya da modacınıza kulak vererek; istek ve önerilerinizle beraber sizin için onlar en uygun modeli seçecek ve dikeceklerdir.”

 

Evet, gerçektende kadınlar her zaman ve her yerde güzeldirler. Çirkin kadın yoktur sadece bakımsız kadın vardır. Dolayısıyla gelinlik giyen genç kızlarımız ise, birbirlerinden güzel bir peri kuğu gibidirler. Çünkü hayatlarının en önemli ve en özel gününde onlara da bu layık!..Bizlerde, bu sıcak yaz aylarına rastlayan düğün sezonunda bir nebzede olsa özel hassasiyet gerektiren bu konularda fikir edindirmek istedik. Hazırlıklarında yardımcı olabildiysekte ne mutlu bize.. Bütün yeni çiftlere şimdiden mutluluklar..

 

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.