Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin, kültürel etkinlikler kapsamında gerçekleştirdiği düşünce seminerleri, 'Düşünce Üzerine Temrinler' konulu sunumla devam etti.
Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 'Düşünce Seminerleri'ne katılan Şair ve Yazar Metin Önal Mengüşoğlu, ancak düşünen insanların yer aldığı toplumların gelişebildiğini kaydetti.
Büyükşehir Belediyesi Şehir Kütüphanesi Üftade Gösteri ve Konferans Salonu'nda yapılan seminer, vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü. Şair ve Yazar Metin Önal Mengüşoğlu, düşüncenin insan hayatındaki yeri ve önemi hakkında bilgi verdi.
Günümüzde, 'düşünmek' kelimesi ile akla ilk gelen şeyin 'felsefe yapmak' olduğunu ifade eden Mengüşoğlu, "Düşünmek sadece felsefe yapmak anlamında değerlendirilmemelidir. Fakat insanoğlu geçmişten günümüze kadar bu fikre sahip bir şekilde yaşayarak kendini düşüncesizliğe hapsetmiş, düşünmekten korkar hale gelmiştir. Bunun sonucunda da toplumların gelişmesine katkı sağlayamamıştır." dedi.
"İNSANI DİĞER VARLIKLARDAN FARKLI KILAN ŞEY İRADESİDİR"
Konuşmasında, insanoğlunun mükemmel bir şekilde yaratıldığına dikkat çeken Mengüşoğlu, "İnsanı diğer varlıklardan ayıran en önemli konulardan biri de seçim yapabilme özelliğiyle, kendine özgü bir iradeye sahip olmasıdır. Bu özelliği göz önünde bulundurarak şunu söyleyebiliriz. İnsanların davranışları alınlarına yazılmadı. Karar verme yetkileri kendisine bırakıldı. İnsanoğlu, bunu bilerek ve düşünerek yaşadığı takdirde diğer canlılardan farklı olabilir." diye konuştu.
(CİHAN)

