1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. ‘yedi Cihan Kazan’ Projesi Başladı
‘yedi Cihan Kazan’ Projesi Başladı

‘yedi Cihan Kazan’ Projesi Başladı

Ankara’nın Kazan ilçesi Azerbaycan, Bosna-Hersek, Kazakistan, KKTC, Tataristan, Ukrayna ve Türkiye’den 7 fotoğraf sanatçısını buluşturdu.

A+A-

Ankara’nın Kazan ilçesi Azerbaycan, Bosna-Hersek, Kazakistan, KKTC, Tataristan, Ukrayna ve Türkiye’den 7 fotoğraf sanatçısını buluşturdu.
Ünlü fotoğrafçılar ‘Yedi Cihan Kazan’ projesi kapsamında 7 gün süre ile ilçenin fotoğraflarını çekecek. Çekilen fotoğraflar, 1-10 Temmuz 2013 tarihleri arasında Ankara Metro Sanat Galerisi’nde sergilenecek.

Proje kapsamında Kazan’a gelen fotoğraf sanatçıları, önce Belediye Başkanı Lokman Ertürk’ü makamında ziyaret ederek bir süre sohbet etti.
Tanıtım törenine Kazakistan Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev, TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eren, Kazan Kaymakamı Veysel Beyru, Belediye Başkanı Lokman Ertürk, belediye meclis üyeleri, sponsor firmaların temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

“900 YILLIK HASRETİ BİTİRİYORUZ”

Kazakistan Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev, Kazakistan ve Türkiye arasında ekonomik ve kültürel ilişkilerin çok daha ileri seviyelere getirilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Ülkelerimiz arasındaki 900 yıllık hasreti artık bitiriyoruz. Bu tür organizasyonlarla karşılıklı iş birliktelikleri ile ilişkilerimizi geliştirmeliyiz. 7 Cihanda Kazan bu konuda çok önemli bir adımdır. Emeği geçen herkesi kutluyorum.” dedi.

"KAZAN BİR TEKNOLOJİ VADİSİ"

Belediye Başkanı Lokman Ertürk de Kazan’ı tanıtmak amacıyla buldukları her fırsatı değerlendirmeye çalıştıklarını belirterek, “Kazan’ı geleceğin eğitim, sanayi, tarım, ticaret, turizm ve kültür şehri yapmak için çok çalışıyoruz. Milli kültürümüzü, geleneksel değerlerimizi yaşatmaya ve bu değerlerimizi uluslararası arenada tanıtmaya çalışıyoruz. Yedi Cihan Kazan Projesi'ni üstlenmiş olduğumuz bu temel değerlerden yola çıkarak oluşturduk. Geçmişini bilen, geleceğe güvenle bakan bir gençliğin yetişmesi, tarihi ve kültürel birikimi kadar teknoloji alanında üstlendiği misyon ile de önemi gün geçtikçe artan ilçemizi tüm dünyaya tanıtmak için gerçekleştirdiğimiz bu proje kapsamında dünyanın farklı yerlerinden gelen 7 fotoğraf sanatçısı 7 gün boyunca Kazan’da konuğumuz olacak.” diye konuştu.

Lokman Ertürk’ün ilk kare fotoğrafı çekmesiyle başlayan proje kapsamında 7 fotoğraf sanatçısı, 7 gün boyunca Kazan’da gezip gördükleri yerleri, tattıkları lezzetleri, tarihi, doğayı fotoğraflayacak.




CİHAN

‘Yedi Cihan Kazan’ projesi başladı

‘Yedi Cihan Kazan’ projesi başladı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.