15 Ağustos 2026
Altın 6736.38
BIST 14172.26
Dolar 47.8424
Euro 55.38
Sterlin 64.5108
Ankara 16°C

Yeni Anayasa Vatandaş Odaklı Olacak!

Yeni Anayasa Vatandaş Odaklı Olacak!
AK Parti İzmir milletvekili ve 1. bölge milletvekili adayı Prof. Dr. Mehmet Tekelioğlu, yeni yapılacak anayasa ve kanunların devlet değil, vatandaş odaklı olacağını söyledi.

AK Parti İzmir milletvekili ve 1. bölge milletvekili adayı Prof. Dr. Mehmet Tekelioğlu, yeni yapılacak anayasa ve kanunların devlet değil, vatandaş odaklı olacağını söyledi. Tekelioğlu, AK Parti Buca İlçe Teşkilatı’nın düzenlediği seçim çalışmaları çerçevesinde Kırıklar köyünde vatandaşlarla biraraya geldi.

60-70 yıllık tapulu arazilerine Hazine tarafından açılan davalar üzerine Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne başvurmak zorunda kalan vatandaşların şikâyetlerini dinleyen Tekelioğlu, “Yıllarca sahip olunan ve işlenen bir mal, hiçbir sebep olmaksızın geri alınamaz.” dedi. Yaşadıkları durumun Avrupa Birliği normlarına kesinlikle aykırı olduğunu kaydeden Tekelioğlu, hükümet olarak bu düsturu geliştirmek için anayasal değişikliğe gittiklerini açıkladı. Genel seçimden sonra yapmak istedikleri anayasa çalışmanının bir sebebinin de kanunların vatandaşlara yönelik çıkarılması olduğuna dikkat çeken Mehmet Tekelioğlu, “Yasalarımız devlet değil, vatandaş odaklı olacak.” şeklinde konuştu. Daha sonra Karaağaç köyünde kurulan organik pazarı ziyaret eden Tekelioğlu, köylülerden bilgi aldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir