18 Aralık 2025
Altın 5970.005
BIST 11335.05
Dolar 42.7234
Euro 50.1795
Sterlin 57.1633
Ankara -1°C

Yeni Hat Tamamlandı, Su Şehre Verildi

Yeni Hat Tamamlandı, Su Şehre Verildi
Bingöl’ün Karlıova ilçesinde, 14 Mart’ta meydana gelen heyelanın isale hattına zarar vermesi sonucu meydana gelen arıza giderilerek, şehre yeniden su verilmeye başlandı.

Bingöl’ün Karlıova ilçesinde, 14 Mart’ta meydana gelen heyelanın isale hattına zarar vermesi sonucu meydana gelen arıza giderilerek, şehre yeniden su verilmeye başlandı.

Bingöl’ün Karlıova ilçesi Devecik Köyü yakınlarında 14 Mart’ta meydana gelen heyelan isale hattına zarar verdi. Olaydan sonra şehir merkezinde bir hafta boyunca su verilmedi. Belediye ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonucu arıza giderilerek şehre yeniden su verilmeye başlandı.

Bingöl’de Devecik Köyü yakınlarında meydana gelen heyelan sonucunda 500 metrelik isale hattının kullanılamaz hale geldiğini belirten Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, acil müdahale ile çok zor şartlar altında geçici hattın yapımını tamamlayarak, şehre su verdiklerini söyledi. Başkan Atalay, şöyle dedi:

“14 Mart 2013 Perşembe günü akşam saatlerinde Kürük (Devecik) köyüne yaklaşık 2 kilometre mesafede heyelan meydana geldi. Kürüksuyu İsale Hattı'nda büyük bir sorun oluştu. Bölgede oluşan heyelan, isale hattını komple kullanılamaz hale getirdi. Devlet Su İşleri, İller Bankası Bölge Müdürlüğü, Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, İl Özel İdaresi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Bingöl Belediyesi ekipleri olarak Kürüksuyu isale hattında meydana gelen heyelanlı bölgeye gittik. Oluşan heyelanın nasıl çözülebileceği ile ilgili yerinde inceleme yaptık. İki aşamalı bir çözüm üzerinde mutabakat sağladık. Birincisi; acil olarak yüzeyden polietilen içme suyu borularıyla şehir merkezindeki içme suyu hattımızı yapan müteahhit eliyle heyelana maruz kalan bölgenin yaklaşık 500 metrelik bir bölümünün tamir edilmesi gerekiyordu, ekiplerimiz zor şartlar altında yaptığı çalışmalar sonucu isale hattı onarıldı.”

Heyelan sonrasında, şehrin çeşitli yerlerindeki sondajları ilk günden itibaren faal hale getirerek, vatandaşların kullanımına sunduklarını ifade eden Atalay; hastane, okul, cami ve yurtlara da itfaiye araçlarıyla su taşındığını dile getirdi. Bunun dışında, evlere ve sitelere tankerlerle kesinlikle su taşınmadığının altını çizen Atalay, “Yeni alternatif arayışlarla da ilgili yoğun çalışmalarımız devam ediyor. Depo bölgelerimize yakın yeni sondaj alanlarında etüt çalışmalarını yapıyoruz. Uygun debilerle ilgili araştırma yapıyoruz. Bunu da ayrı bir alternatif olarak gündemimizde bulunduruyoruz. Ayrıca, sondajı olmayan parklarımızda da çok hızlı bir şekilde sondaj etüt çalışması yapıyoruz.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Yeni hat tamamlandı, su şehre verildi

Yeni hat tamamlandı, su şehre verildi

Yeni hat tamamlandı, su şehre verildi

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir