22 Ağustos 2026
Altın 7106.56
BIST 14514.82
Dolar 47.9625
Euro 56.0616
Sterlin 65.441
Ankara 17°C

Yerli turist akınına uğrayan Alanya'da doluluk yüzde 85'lere ulaştı!!

Yerli turist akınına uğrayan Alanya'da doluluk yüzde 85'lere ulaştı!!
Okulların kapanması ve sınavların sona ermesiyle birlikte Antalya'nın Alanya ilçesine akın eden yerli turistler, otellerdeki doluluk oranını yüzde 85'lere yükseltti.
Okulların kapanması ve sınavların sona ermesiyle birlikte Antalya'nın Alanya ilçesine akın eden yerli turistler, otellerdeki doluluk oranını yüzde 85'lere yükseltti. Tatil planlarını ÖSS ve KPSS sonrasına bırakan aileler, sınavların sona ermesiyle tatil kentlerine akın etti. Erzurum, Ankara, Diyarbakır, Sivas gibi Türkiye'nin dört bir yanından Alanya'ya gelen turistler, plajlarda hem güneşleniyor, hem de denizin tadını çıkarıyor. Mayıs ayında yüzde 60 seviyelerinde olan doluluk, şu günlerde yüzde 40 artarak yüzde 85'lere ulaştı.

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) basın sözcüsü Hayriye Argun, okulların kapanmasıyla birlikte otellerdeki misafir oranının büyük bir artış gösterdiğini söyledi. Argun, mayıs ayında yüzde 60 seviyelerinde olan doluluğun temmuz ayı itibariyle yüzde 80'lere ulaştığının altını çizdi. Temmuz ayının ortalarında otellerdeki konaklama oranının yüzde 100 seviyelerine ulaşacağını aktaran Argun, son dakika satışlarından dolayı otellerin ağırladığı turist sayısının zaman zaman değişikliğe uğradığını aktardı.

İstanbul'dan Alanya'ya gelen Ebru Demir, "Her yıl tatil yapmak için Alanya'ya geliyorum. Alanya'yı çok seviyorum. Denizi, havası, doğası ve eğlence mekanlarını beğendiğim için Alanya'yı tercih ediyorum. Tatil yapmak isteyenlere Alanya'yı tavsiye ediyorum." dedi. Eşi ve çocuklarıyla birlikte Sivas'tan Alanya'ya gelen Mehmet Yılmaz da çok güzel bir tatil geçirdiklerini söyledi. Alanya'da her cebe uygun tatil imkanları bulunduğunu ifade eden Yılmaz, Alanya'da tatil yaptıkları için çok mutlu olduklarını kaydetti. ÖSS stresini atmak için Alanya'ya gelen Hülya Bozdoğan da, "Alanya gerçekten çok kaliteli bir tatil kenti. ÖSS döneminde çok sıkı bir çalışma döneminden geçtim. Stres atmak için buraya geldim. Alanya insanların stres atması için çok uygun bir yer." diye konuştu. Okulların kapanmasıyla tatile çıkan Ali Bilgiç de "Erzurum'dan annem ve babamla tatile geldim. Denize giriyorum. Güneşleniyorum. Deniz gerçekten insanı rahatlatıyor. Alanya'da olduğum için kendimi şanslı hissediyorum." ifadeleri kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir