1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yıldırım soruları yanıtladı!
Yıldırım soruları yanıtladı!

Yıldırım soruları yanıtladı!

Cuma namazı çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başbakan Binali Yıldırım, ABD büyükelçisinin skandal paylaşımlarla ilgili sorusuna sert çıktı.

A+A-

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Binali Yıldırım, Kılıçdaroğlu'nun ihanet açıklamasına ilişkin, "Kılıçdaroğlu, Sayın Bahçeli'ye 'ihanet ediyorsun mu' demek istedi? Neye ihanet ediyor, Sayın Bahçeli? O halde biz de ihanet ediyoruz, Sayın Bahçeli ile beraber iki parti olarak bu değişikliği yaptık, fevkalade çirkin, fevkalade yakışıksız bir ifadedir. Anamuhalefet partisi genel başkanına hiç yakışmıyor. Halkın iradesine başvurmak, halkın kararına gitmek 'ihanet' diye nitelendirilemez" değerlendirmesinde bulundu.

Anayasa değişikliği teklifine ilişkin basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başbakan Binali Yıldırım, bir basın mensubunun anayasa değişikliği teklifi görüşmelerinde partinizden fire bekliyor musunuz? şeklindeki sorusuna şöyle yanıt verdi:

"Dedikoduyla amel olmaz. Bizim abdestimiz tam, namazımızdan da şüphemiz olmaz. Bizim grubumuz 316 imza vermiştir. 316 imzanın anlamı, 'Biz 316 AK Parti milletvekili olarak bu getirdiğimizin değişikliğin arkasındayız, evet oyunu vereceğiz' demektir"

Başbakan Binali Yıldırım, cuma çıkışı önemli açıklamalarda bulundu.

IRAK ZİYARETİ

Irak'la son 2,5 senedir maalesef ilişkilerimiz pek istediğimiz düzeyde gelişmedi. Bunun sebebi bölgede yaşanan istikrarsızlık, kargaşa diye düşünüyoruz. Komşularımızla ilişkilerimizi tekrar yoluna koyuyoruz ve geliştiriyoruz. Bu bağlamda, Irak ziyaretimizde esas itibariyle Türkiye-Irak arasındaki iyi komşuluk ilişkilerini daha da pekiştirmek, ekonomik konularda önceki yıllardan kaynaklı kayıpları telafi etmek, iş birliğini daha da artırmak, karşılıklı yatırımları, ticareti geliştirmek ve her iki ülkenin toprak bütünlüğüne saygı esasında yıllardan beri ülkemizin başını ağrıtan PKK terör örgütünün Irak topraklarından Türkiye'ye saldırılarının önüne geçme konularını görüşeceğiz. DEAŞ'la mücadeleyi konuşacağız. Başika'da bulunan askerlerimiz, oradaki varlığımız asla Irak'ın egemenliğine yönelik değildir. Bölgede bulunan koalisyon güçleriyle beraber Musul başta olmak üzere değişik bölgelerdeki DEAŞ'la mücadele için orada Irak birliklerine, Irak'taki milislere eğitim vermektedir. Terörle mücadelede de destek vermektedir. Bu konuları da bu ziyarette konuşacağız. Asıl itibariyle ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi, bakanlar karşılıklı konuşacak. Yeni iş birliği imkanları değerlendirilecek. Karşılıklı yatırım ve ticaretin artması konusuna öncelik verilecek. Irak, Suriye, Rusya, İran bizim komşularımız. Komşularımızla iyi geçinmemiz, bizim geleneksel anlayışımıza da çok uygun bir şey. Yurtta sulh, cihanda sulh Gazi Mustafa Kemal'in dediği gibi. Bu esastan hareketle barışın, kardeşliğin sağlanması sadece Türkiye'nin ilerlemesi refahı için değil; aynı zamanda terörün verdiği zararların ortadan kaldırılmasına da büyük fayda sağlayacak.

ABD BÜYÜKELÇİSİNİN SKANDAL PAYLAŞIMI

Başbakan Binali Yıldırım, ABD Ankara Büyükelçiliği'nin sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki skandal paylaşımı ile ilgili soruya, şöyle yanıt verdi:

"Duydum. Nereden aklına gelmiş gider ayak? Sormak lazım kendisine. Ben de bir alaka kuramadım. Zevzeklik yapmış."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.