Altın 5669.275
BIST 10628.63
Dolar 42.2478
Euro 49.2537
Sterlin 55.8339
Ankara 9°C

Yıldırım: Zararına Ticaret Yapan Varsa O Da Devlettir

Yıldırım: Zararına Ticaret Yapan Varsa O Da Devlettir
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, adalet ve güvenliğin dışındaki meselelerin mutlaka serbestleştirilmesi gerektiğini söyledi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, adalet ve güvenliğin dışındaki meselelerin mutlaka serbestleştirilmesi gerektiğini söyledi.

İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen "Türkiye'nin Altyapısına Yatırım" başlıklı konferansta konuşan Yıldırım, “Vatandaşın yapabileceği hangi iş varsa biz onu vatandaşa bırakmalıyız. Vatandaşın ilgisini çekmeyen, para kazandırmayan, ticari bir getirisi olmayan isleri de devlet yapmaya devam edecek.” dedi.

Adalet ve güvenliğin dışındaki meselelerin mutlaka serbestleşmesi gerektiğine inandıklarının altını çizen Yıldırım, “Devlet ticaret yapamaz. Ticaret demek kar yapmayı gerektirir. Zararına ticaret yapan biri varsa o da devlettir veya vakıftır. Devletin yaptığı ticaretin, vakıf isletmesinden farkı yok.” diye konuştu.

Türkiye’nin vaktiyle 3 kilometre tüneli 20 senede yapamamış bir ülke olduğuna dikkat çeken Yıldırım, “Bugün 4 yılda 2 çarpı 15 kilometrelik tüneli yapar hale geldik.” dedi. Türkiye’nin ulaşım altyapısı için coğrafi bakımdan çok zor bir ülke olduğunu kaydetti.

Krizin ilacını ‘boş durmamak, boşa çalışmak’ olarak gösteren Bakan Yıldırım, “Hiçbir şey bilmiyorsan git-gel. ‘Kriz falan yok, hayat devam ediyor’, mesajı vermek gerekiyor.” diye konuştu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘kriz bizi teğet geçti’ sözünün arkasında da bunun yattığını dile getiren Erdoğan, “En çok yatırımı o yıl yaptık. Herkes duman olmuş biz bilmezden geliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin ulaşım alanındaki projelerini de tanıtan Binali Yıldırım, işadamlarını bu sektöre yatırım yapmaya davet etti. CİHAN

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir