1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yıldırım'dan Batı'ya: Hadi oradan, hadi
Yıldırımdan Batıya: Hadi oradan, hadi

Yıldırım'dan Batı'ya: Hadi oradan, hadi

Binali Yıldırım, eski bir ABD'li elçinin sözleri üzerine ABD ve Batı ülkelerinin Türkiye'ye karşı tutumuna sert tepki gösterdi.

A+A-

Başbakan Binali Yıldırım, Meclis'teki AK Parti Grup Toplantısı'nda dün bir gazetede yayınlanan,ABD'nin önceki büyükelçilerinden James Jeffrey'in 15 Temmuz darbe girişimi hakkındaki açıklamalarına değindi.

"AÇIKÇA SÖYLEDİĞİ İÇİN TAKDİR ETTİM"

Büyükelçinin "Erdoğan, Avrupa'da, ABD'de sevilmiyor" sözlerine dikkat çeken Binali Yıldırım, "Başkalarının söylemediğini açıkça söylediği için takdir ettim adamı" ifadelerini kullandı.

Binali Yıldırım devamında şunları söyledi:

"BUNLARA YALTAKLIK YAPARSAN MAKBUL OLUYORSUN"

"Ülke isimleri vererek, diyor ki, 'Şu şu ülkeler bizim önümüzde eğiliyorlar, fakat bu Tayyip Erdoğan hiç bizi sallamıyor. Üstelik ne yanlış yaptıysak yüzümüze söylüyor.' Adamlara bak, bunlara yağcılık, yaltaklık yapacaksın o zaman makbul adam olacaksın.

"HADİ ORADAN, HADİ"

Yanlışlarını söyleyeceksin diktatör olacaksın öyle mi? Hadi oradan, hadi. Bu millet esaret altına girmeyen tek ulustur. Kimseyi de sömürmeyen tek millet vardır, Türk milletidir.

"NE O, HOŞUNUZA GİTMEDİ Mİ?"

Türkiye'de konuşurken, yargılarken geçmişinize bakın. Geçmişinizdeki o yüklerinize bir bakın. Ne kadar insanın kanına girdiğinize bakın. Sonra Türkiye'yi yargılayın. Ne o Tayyip Erdoğan, 'Dünya 5'ten büyüktür' demiş. Hoşunuza gitmedi mi? Sonra dünyayı adil şekilde yönetiyoruz diyeceksiniz"

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.