1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yılın düğününe 6 bİn 500 davetli katıldı
Yılın düğününe 6 bİn 500 davetli katıldı

Yılın düğününe 6 bİn 500 davetli katıldı

Hazırlıkları 2 ay önceden başlayan nikâh törenine aralarında yabancı devlet adamlarının da olduğu 6 bin 500 davetli katıldı.

A+A-

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın da yer aldığı nikâh törenine siyaset, spor, sanat ve iş dünyasından 6 bin 500 davetli katıldı. İşte nikâhtan öne çıkan bazı detaylar...
14.15'TE GELDİLER
 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  törenine katılmak üzere helikopterle Halkalı'ya geldi. Huber Köşkü'ndeki hazırlıkların ardından Erdoğan ve ailesini taşıyan helikopter Halkalı Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi yakınlarındaki spor alanına inmek üzere 14.00'te havalandı. Erdoğan ailesinin hareketi öncesi çevrede geniş güvenlik önlemleri alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan salona 14.15'te geldi.

ORGANİZASYONDA OLÇAK İMZASI
 Sümeyye Erdoğan'ın düğün organizasyonunu siyasal iletişimin duayeni Arter Reklam Ajansı Başkanı Erol Olçak yaptı. Düğün hazırlıklarına 2 ay önce başlandı. Salonda, en ön sırada aile bireyleri, protokol ve üst düzey bürokratlar, hemen arkasında ise davetliler yer aldı. Ağaçlarla bulutların yer aldığı sahne dekorunun ortasında ise çiçeklerle çevrili bir tünel yer aldı. Gelinle damat bu tünelden geçerek sahneye çıktı.

BARKOVİZYONDA O TARİHİ GÜN DE ANLATILDI
Törendeki barkovizyon gösterisinde, başörtüsü yasağının 2013'te kaldırılmasının ardından Sümeyye Erdoğan ile Recep Tayyip Erdoğan'ın ilk karşılaşmalarında geçen diyaloglar Ankara Milletvekili Aydın Ünal tarafından şöyle anlatılıyor: "O gün babasıyla neler yaşadığını sormuştum. Babası eve geldiği zaman 'Çok şükür bir yasağı, bir zulmü daha kaldırdık. Hadi bir şükür namazı kılalım' demiş. Sümeyye Hanım, babasını yanaklarından öpmüş. Arkasından cemaatle namaz kıldıklarını, Yasin okuduklarını ve Erdoğan'ın uzun bir dua ettiğini anlatmıştı."

KURAN'I KERİM'LE BAŞLADI
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan saat 15.30 sıralarında alkışlar eşliğinde salona girdi. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile tokalaştıktan sonra yerine geçti. Nikâh töreni Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Kuran tilavetinin ardından Sümeyye Erdoğan ve Selçuk Bayraktar'ın çocukluk dönemlerinden bu yana fotoğraflarının da yer aldığı bir barkovizyon gösterimi yapıldı. Burada Sümeyye Erdoğan'ı, yakın arkadaşları anlattı.

'JÖH'TEN, EN GÜZEL HEDİYE
Damat Selçuk Bayraktar, twıtter hesabından askerlerin kendisine yolladığı "Selçuk abi mutluluklar, Şırnak'tan selamlar. Bursa/ JÖH" yazan pankartlı mesajı paylaşarak, "Şırnak'ta operasyon nedeniyle nikâha gelemeyen kahraman kardeşlerim en güzel hediyeyi yollamış" yazdı. Sümeyye Erdoğan ise Twitter hesabına "Bu mutlu günümüzde tebriklerini ileten, tüm dostlara en kalbi duygularımla teşekkür ediyor, hayır dualarını bekliyorum" diye yazdı.



Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.