12 Ağustos 2026
Altın 6701.32
BIST 13704.52
Dolar 47.7079
Euro 55.0721
Sterlin 64.3197
Ankara 23°C

Yılmaz: Eğitim, Milletleri Birbirinden Üstün Kılan En Önemli Değerdir

Yılmaz: Eğitim, Milletleri Birbirinden Üstün Kılan En Önemli Değerdir
Erzincan Polis Meslek Yüksekokulu (PMYO) Müdürü Habib Yılmaz, milletlerin vefa seviyesini yükselten , onları diğer milletlerden üstün kılan en önemli...

Erzincan Polis Meslek Yüksekokulu (PMYO) Müdürü Habib Yılmaz, milletlerin vefa seviyesini yükselten , onları diğer milletlerden üstün kılan en önemli faktörün eğitim olduğunu söyledi.

Erzinca Polis Mesles Yüksek Okulu 2011-2012 eğitim öğretim yılına başladı. PMYO Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen törende konuşan Habib Yılmaz, eğitimin önemine dikkat çekti.

'Bilimde, sanatta, kültürde ve ekonomide gelişmiş toplumlar eğitim sorunlarını çözmüş olanlardır' diyen Yılmaz, "Ülkemizde de eğitilmiş insan gücünün belirleyici unsuru olarak önemli bir yeri vardır. Buda hiç şüphesizdir ki sistemli bir eğitimle olur. Demokratik yaşam biçimi anlayışı, toplumun beklenti düzeyinin yasa ve yönetmenliklerin suç ve güvenlikle ilgi unsurların hızla değişmesi ve bu değişimin gelecek yüzyılda daha da hızlanacak olması polisin sürekli eğitilmesini zorunlu kılmaktadır." dedi.

"TERÖRLE MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK"

Yılmaz, ülkenin huzur ve güvenine kast eden terör örgütleri hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacağını savundu. Yılmaz şöyle konuştu: "Vatanımızın birlik ve bütünlüğümüzü korumak uğruna biz güvenli kuvvetler olarak azim ve kararlılığımızı her zamankinden daha fazla devam ettireceğiz. Vatanımızı ve milletimizi her türlü iç tehlikeden koruma adına bugünde yarında emniyet teşkilatımız üzerine düşen vazifeyi en iyi şekilde yerine getireceğimizden inancımızın tam olduğunu belirtmek istiyorum.” dedi.

Erzincan Valisi Selman Yenigün ise konuşmasında yeni eğitim öğretim yılında öğrencilere başarı dileğinde bulunarak, "Güvenlik dediğimiz zaman insanın hayatında çok önemli beklide hiçbir zaman vazgeçemeyeceği ömrü söz konusudur. İnsanın malına yönelik tüm tehdit ve saldırı önleyecek ve içinde bulunduğu toplumu bu tür korkulardan uzak tutacak olan emniyet güçleridir.” diye konuştu.

Erzincan Polis Meslek Yüksekokulu 1. sınıf öğrencilerinden dereceye girenlere hediyeleri verildi. Son Olarak Polis Akademisi Başkanlığı Güvenlik Birimleri Enstitüsü Üyesi Prof. Dr. İbrahim Cerrah, öğrencilere ilk dersi vererek 2011-2012 eğitim öğretim yılını başlattı.

PMYO açılış törenine; Erzincan Valisi Selman Yenigün, Erzincan Belediye Başkanı yüksel Çakır, E.Ü. Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, PMYO Müdür Habib Yılmaz, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri ve PMYO öğrencileri katıldı.

CİHAN

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir