Proje hakkında bilgi veren Fasiad Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gül, dernek olarak ilk kursun 2007 yılında 'Satış Elemanlığı Meslek Edindirme Kursu' adı altında düzenlendiğini söyledi. Gül, "Satış elemanlığı kursunu başarı ile tamamlayan kursiyerlerimizin yüzde 75'inin istihdamı sağlanmıştı." dedi. İkinci kurs olarak 'Bilgisayarlı Meslek Edindirme Kursu'nu düzenlediklerini dile getiren Gül, önceki kurstan yüzde 80 başarı elde ettiklerini ve işe yerleştirdikleri kursiyerlerin işlerini başarı ile yürüttüklerini kaydetti.
"Bu kurslarımızın neticesinde derneğimizin adeta bir işçi bulma kurumu haline dönüştüğünü görüyoruz. İş arayan işsiz gençler ile eleman ihtiyacı olan işadamlarının yoğun başvurduğu kurum haline geldik." diyen Gül, iş arayan kimselerin bilgilerini aldıklarını ve arayan firmalarla buluşturarak, birçok işsiz gencin istihdamına katkı sağladıklarını kaydetti.
Yönetici sekreterliği kursu ile işletmelerin ihtiyacı olan hem ön muhasebe hem de iyi birer sekreterlik bilgisine sahip elemanlar yetiştirileceğini vurgulayan Gül, "Projenin hayata geçmiş olmasının Fatsa'daki nitelikli eleman anlamında büyük bir boşluğu dolduracağına inanıyoruz. Kurs sonunda yapılacak sınavla başarılı olanlara işe yerleştirme garantisi verilecek. Proje tamamlandığında başarılı olan gençlerin büyük bir çoğunluğunun iş bulmasını amaçlamaktayız." diye konuştu.
Kursa katılan 25 işsiz kişiye 440 saatlik bir eğitim verilecek. Ayrıca kursiyerlere günlük zorunlu ihtiyaçlarını karşılamaları için 15 lira günlük ücret ödenecek.
(CİHAN)
