Yozgat Valiliği toplantı salonunda düzenlenen Sürmeli Festivali hazırlık toplantısı açılış konuşmasını yapan Vali Necati Şentürk, "Bu sene de ilimize yakışır, kültürel, sanatsal, sportif faaliyetler olmak üzere önemli aktiviteler icra edeceğiz. Bundan maksatla da ilimizi Türkiye ölçeğinde ve belki dünya ölçeğinde tanıtmak imkan ve kabiliyetlerimizi ve potansiyelimizi ortaya çıkarmak, kültürel değerlerimizi korumak, geliştirmek, yaşatmak, gelecek kuşaklara aktarmak, sanatsal etkinliklerimizi devam ettirmek ve geleneksel el sanatlarımızı geliştirmek, onları tarihe mal etmek ve geleceğe taşımak, yine spor sahasında başarılı aktviteler sergilemek ve Yozgat sporunu geliştirmek, böylelikle ilimizin her bakımdan kalkınmasına yardımcı olmak maksadıyla inşallah belirlenen ve planlanan tarihte bu sene 11.'sini festivalimizi icra edeceğiz." dedi.
Komisyon üyeleri ile birlikte düzenleyecekleri toplantılarla festival hazırlıklarını görüşüp, programlama yapacaklarını belirten Vali Şentürk, şöyle konuştu: "Böylesine bir festival geniş katılımlı bir heyetin, komisyonun çalışmasını gerektiriyor. Komisyon üyesi arkadaşlarımızla birlikte bir festival planlaması yapacağız. Ama geçen yıla göre nasıl geliştirebiliriz, hangi gerekleri yapabiliriz onları kararlaştırmak ve bu işin mali boyutunu ortaya çıkarmak bu maliyetini karşılamak maksadıyla da finans kaynaklarımızı tespit etmek gerekirse ona ilişkin bazı sözler almak hem de işin parasal boyutunu planlamak için toplantı yaptık. Bu ilk toplantımız olmayacak, sonra da belki biraz daha küçük komisyonlarla da olabilir yeni toplantılar yapacağız ve inanıyorum ki geçen senekinden biraz daha güzel olacak. Çünkü her sene bir önceki yılı geçmemiz gerekiyor. İnşallah bir planlama yapacağız." diye konuştu.
Sürmeli Festivali hazırlık toplantısına Vali Necati Şentürk , Belediye Başkanı Yusuf Başer, daire müdürleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.
