07 Kasım 2026
Altın 6555.4
BIST 11482.6
Dolar 50.1426
Euro 55.9077
Sterlin 66.7698
Ankara 7°C

Yozgat Bozok Üniversitesi Bünyesinde Havacılık Topluluğu Oluşturulacak

Yozgat Bozok Üniversitesi Bünyesinde Havacılık Topluluğu Oluşturulacak
Türk Hava Kurumu (THK) Türk Kuşu personeli Planör Uçuş Öğretmeni Halil Ulum, Yozgat Bozok Üniversitesi bünyesinde bir havacılık topluluğu oluşturmayı planladıklarını söyledi.Üniversitenin Mühen

Üniversitenin Mühendislik Mimarlık Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen konferansa konuşan Halil Ulum, THK'nın faaliyetlerini anlatmak ve havacılık aktiviteleriyle ilgili açılan kurslara katılım sağlamak öğrenci ve akademisyenleri bilgilendirmek amacıyla Yozgat'a geldiklerini belirtti. Ulum, Yozgat Bozok Üniversitesi bünyesinde bir havacılık topluluğu oluşturmayı planladıklarını dile getirdi.

Model Uçak Öğretmeni Mehmet Arslan ise uçak ve uçma teknikleri ile ilgili bilgiler vererek, "Yozgat'ta yamaç paraşütü uçuşu için daha önce bölgede incelemelerde bulunduk. Çeşka Kalesi'nde yapılan incelemeler tamamlandı ve uygun bulundu. İlde yapılacak bazı etkinlikler ve aktivitelerde yamaç paraşüt uçuşu düzenlenebilecek." açıklamasını yaptı.

Türk Hava Kurumu Yozgat Şube Başkanı Osman Yılmazer de havacılıkla ilgili aktivitelerin Yozgat'ta da yapılması konusunda çalışmalarımız aralıksız devam ediyor." dedi.

Konferansa Yozgat Bozok Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Soykan, Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tamer Uçar, öğretim üyeleri ve öğrenciler de katıldı.

(CİHAN)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir