1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Yozgat Pmyo 11. Dönem 250 Polisi Mezun Etti
Yozgat Pmyo 11. Dönem 250 Polisi Mezun Etti

Yozgat Pmyo 11. Dönem 250 Polisi Mezun Etti

Yozgat Polis Meslek Yüksekokulu (PMYO), 2012- 2013 eğitim öğretim yılında 11. dönem mezunlarını törenle uğurladı.

A+A-

Yozgat Polis Meslek Yüksekokulu (PMYO), 2012- 2013 eğitim öğretim yılında 11. dönem mezunlarını törenle uğurladı. Okuldan mezun olan 250 polis öğrencisi yemin ederek mesleğe ilk adımlarını attı.

Polis Meslek Yüksekokulu'nda düzenlenen törenin açılışında konuşan PMYO Müdürü Fazlı Öcal, okullarından 2012–20123eğitim-öğretim yılında mezun olan 250 öğrencinin emniyet teşkilatının çeşitli yerlerinde göreve başlayacağını söyledi. Öcal, “Bu genç meslektaşlarım yüreklerindeki vatan, bayrak ve millet sevgisi ile hep birlikte aziz milletimize hizmet etmenin onur ve gururunu taşıyacaklar, bizleri, sevenlerini asla utandırmayacaktır.” dedi.

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, göreve başlayacak genç polislerin, hukuk kuralları çerçevesinde hareket edip vatanın bölünmez bütünlüğü uğruna mücadele vereceklerini kaydetti. Vali Yazıcı, "Polis okulumuzdan mezun olan 250 polisimizi bugün Anadolu’nun muhtelif yerlerine Türk milletinin hizmetine uğurlamak için buraya gelmiş bulunmaktayız. Kamu hizmetinde, kamu hizmetinin güzelliği kamu hizmeti görevi gören insanların eğitimi ile alakalıdır. Onların vicdanlarıyla alakalıdır, onların insana verdiği önemle alakalıdır. Bu işin güzelliği onların himmeti ile doğru orantılıdır. Bizlerin de arzusu Türk milletimizi layık olduğu en güzel şekilde ağırlama hizmetinde bulunma ihtiyaçlarını gidermedir. Ben özellikle Yozgat’taki bu güzel okulumuzda öğretim görevlilerinin öğrencilerimizi bu kapsamda bu bilinçle yetiştirdiklerini düşünüyorum. Bu vesile ile genç polislerimize görevlerinde başarılar diler, vatanımıza ve ülkemize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum." diye konuştu.

Polis okulu öğrencilerinin yakınları da çok mutlu ve gururlu olduklarını belirterek, göreve yeni başlayan genç polislere hayırlı olsun dileklerinde bulundu. Konuşmaların ardından folklor gösterileri ve polis öğrencilerin hazırladığı polislerin olaylara müdahale gösterileri büyük beğeni topladı. Dereceye giren öğrencilere ödülleri verilmesinden sonra, 250 polisin yemin etmesi ve tören geçişiyle program son buldu. Programın ardından öğrenciler şapkalarını havaya fırlatarak mezuniyet sevincini aileleriyle birlikte yaşadı.

Mezuniyet törenine Vali Abdulkadir Yazıcı İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Albay Recep Yalçınkaya, Belediye Başkan Yusuf Başer, İl Emniyet Müdürü Hasan Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Metin Durgun, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Yıldırım Şafak İdare Mahkemesi Başkanı Bekir Demirci, PMYO Müdürü Fazlı Öcal, Yimpaş Yozgatspor Kulüp Başkanı Nurullah Nurdoğan, daire müdürleri ve öğrenci yakınları katıldı. CİHAN

Yozgat PMYO 11. dönem 250 polisi mezun etti

Yozgat PMYO 11. dönem 250 polisi mezun etti

Yozgat PMYO 11. dönem 250 polisi mezun etti

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.