17 Aralık 2025
Altın 5921.272
BIST 11348.83
Dolar 42.6764
Euro 50.1656
Sterlin 57.258
Ankara -1°C

Yozgat Valisi Yazıcı, Kosova’da Cami Temel Atma Törenine Katıldı

Yozgat Valisi Yazıcı, Kosova’da Cami Temel Atma Törenine Katıldı
Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Kosova’nın Mitroviça şehrinde cami temel atma törenine katıldı.

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Kosova’nın Mitroviça şehrinde cami temel atma törenine katıldı. İstanbul Bayrampaşa Kaymakamlığı sırasında 3. yurt dışı projesi olarak hazırladığı, fakat temel atmaya fırsat bulamadan Yozgat’a vali olarak atanan Yazıcı, kendisinin de yapımı için büyük destek olduğu caminin temel atma törenine katıldı.

        Vali Abdulkadir Yazıcı, temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Osmanlı’nın çok itibar ettiği ve önemli mevkilere getirdiği Müslüman Arnavut halkına Türkiye’den selam getirdiğini söyledi. Vali Yazıcı, "Bugün temeli atılacak cami 1400’lü yıllarda Balkanlara yürüyen ecdadımızın, dedelerimizin bir dileğidir. Şu an bu tören alanında yalnız değiliz. Bizi izleyen ve gören Hz. Peygamber'in (sas) ve halifelerinin, evliyaların, Alparslan’ın, Ertuğrul Gazi’nin, Sultan Murat Hüdavendigar’ın, Adem Yaşari ve tüm şehitlerimizin ruhaniyetleri burada bulunmaktadır. Camimizin yapımı için kullanılacak paranın 2 milyon lirası hazır. Bu camimiz Türk-Arnavut kardeşliğinin bir simgesi olacak ve minarelerden yayılacak ezan sesleri bu kardeşliğe her gün perçin vuracak." dedi.

Konuşmaların ardından Vali Abdulkadir Yazıcı, Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, Kosova Büyükelçisi Songül Ozan ve Bayrampaşa Belediye Başkanı birlikte cami inşaatı için hazırlanan düğmeye basarak, inşaatta temel atma çalışmalarını başlattı.
Kosova Diyanet İşleri Başkanı Nail Tırnava tarafından Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcıya, katkılarından dolayı takdir beratı verildi.

Daha sonra Sultan Murat Hüdavendigarın türbesini ziyaret eden Vali Yazıcı, kitabesinde yer alan Erzurumi diye başlayan zamanın Kosova Sancak Beyi'nin kabrinde de dua etti. Vali Yazıcı, Kosova Gilan şehrinde kendisinin organizesiyle 2 yıl önce yapılan 75 kişilik Gilan öğrenci yurdu ziyaretinin ardından Prizren ziyaretiyle gezisini tamamladı.


CİHAN

Yozgat Valisi Yazıcı, Kosova’da cami temel atma törenine katıldı

Yozgat Valisi Yazıcı, Kosova’da cami temel atma törenine katıldı

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir