Yozgat 11. Sürmeli Festivali etkinliklerine katılmak üzere Yozgat'a gelen İstanbul Yozgatlılar Federasyon Başkanı Mehmet Deniz ve Yönetim Kurulu üyeleri fuar alanında düzenlenen programlara katıldı.
İstanbul Yozgatlılar Federasyonu Hukuk Müşaviri Avukat Sevda Şahin, Sürmeli Festivali etkinliklerine katılmak üzere federasyon olarak Yozgat'a geldiklerini belirterek," Geçtiğimiz günlerde Yozgatlı şehidimizin olması bizleri derinden üzmüştür. Ben şehidimize Allah'tan rahmet diler kederli ailesine de baş sağlığı dilerim. Bu yüzden festival etkinliklerinde müzik ve eğlence programının haklı olarak kaldırılması uygun olmuştur." dedi.
Yozgat'ın eğitim alanında çok gerilerde kaldığının altını çizen Şahin," Yozgatımız eğitim açısından maalesef hak ettiği yerde değil. Türkiye sıralamasına baktığımızda bulunduğu yer itibariyle daha üst seviyelerde olması gerekir. Bu anlamda bu eğitimin bu durumunun iyi analiz edilerek her şahıs bunun üzerine giderse ne yapılması gerektiği konusunda fikrini ve yapacağı şeyleri ortaya koyması gerekir. İşte Sürmeli festivalimiz. Biz bu festivalimizi iller arası, ülkeler arası ve hatta dünyadaki bütün Yozgatlı hemşerilerimizin katılımını sağlamalıyız." diye konuştu.