07 Şubat 2026
Altın 6942.65
BIST 12433.5
Dolar 43.5991
Euro 51.57
Sterlin 59.326
Ankara 11°C

Yozgat'ta FETÖ/PDY davası

Yozgat'ta FETÖ/PDY davası
"Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan yargılanan tutuklu 9 sanık hakim karşısına çıktı.

Yozgat'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında tutuklu bulunan 9 sanık hakkında açılan davanın ilk duruşması yapıldı. 

Yozgat Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Turgay Ş, Eftal K, Cemil T, Süleyman B, Osman G, Orhan Ö, Orhan K, Necdet D ile avukatları katılırken, sanık Münevver T. ise duruşmaya tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. 

Tanık ve müştekilerin ifadesinin alınmasının ardından mahkeme heyeti, sanık ve avukatlarını dinledi.

Sanıklardan Orhan K. etkin pişmanlık yasasından yararlanmak istediğini söyledi. Suçlamaları kabul etmeyen sanık avukatları da müvekkillerinin tahliyesini talep etti.

Mahkeme heyeti, sanıklardan Orhan K.’yi adli kontrol şartıyla serbest bırakırken, 8 sanığın ise tutukluluğunun devamına karar verdi.

Duruşma, 13 Haziran 2017'ye ertelendi.

AA

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir