Her yıl olduğu gibi bu Ramazan ayında da Kadir Gecesi dolayısıyla gündüz ziyarete açılan Sakal-ı Şerif'e vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
Yozgat Çapanoğlu Büyük Camii’ne ikindi namazını kılmak için gelen vatandaşlar içeriye sığmayınca avluda saf tuttu. Ziyarete açılan Sakal-ı Şerif’i, Hz. Peygamber (sav)'e saygı ve sevgilerinin bir tezahürü olarak ziyaret eden vatandaşlar, ilahiler eşliğinde bol bol salavat getirdi. Cam fanus içerisindeki Sakal-ı Şerif’i dokunmak, öpmek isteyen vatandaşlar cami içerisinde uzun kuyruklar oluşturdu.
Yozgat Hamamcıoğlu Camii'nde de ziyarete açılan Sakal-ı Şerif’i görmek için vatandaşlar cami kapısından itibaren uzun bir kuyruk oluşturdu. Kimi vatandaşlar çocuklarını da yanlarında getirerek, bu manevi atmosferi yaşamasını sağladı. CİHAN
