28 Aralık 2025
Altın 6251.616
BIST 11294.37
Dolar 42.8797
Euro 50.4894
Sterlin 57.8663
Ankara -1°C

Yüksek Sıcaklık Uyarısı

Yüksek Sıcaklık Uyarısı
Sıcaklıklar, güney, iç ve doğu kesimlerde mevsim normallerenin 5-7 derece üzerinde olacak!!

Uzmanlar yüksek sıcaklıklara karşı vatandaşları uyardı.
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, Doğu Karadeniz'in kıyı kesimleri ile Ordu, Bolu, Zonguldak, Düzce, Karabük, Bartın ve Kastamonu çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere, aralıklı sağanak ve yer yer gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Hava sıcaklığı ülke genelinde önemli bir değişiklik olmayacak. Marmara ve Karadeniz'de mevsim normallerinin 2 ila 4; güney, iç ve doğu kesimlerde mevsim normallerinin 5 ila 7 derece üzerinde seyredecek.

Rüzgar genellikle kuzey ve kuzeydoğu, ülkemizin güney kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette esecek.

-YÜKSEK SICAKLIK UYARISI-

Hava sıcaklığı; Marmara ve Karadeniz bölgelerinde mevsim normallerinin 2 ila 4 derece, güney, iç ve doğu kesimlerde mevsim normallerinin 5 ila 7 derece üzerinde seyredeceğinden, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bazı illerde hava durumu şöyle olacak:
İSTANBUL: Parçalı ve az bulutlu.(32)
ANKARA: Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinden sonra parçalı bulutlu.(36)

İZMİR: Az bulutlu ve açık.(34)
ADANA: Az bulutlu ve açık.(35)
ANTALYA: Az bulutlu ve açık.(34)
SAMSUN: Parçalı bulutlu.(28)
ERZURUM: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu.(34)
DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık.(44)

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:
MARMARA: Parçalı ve az bulutlu geçecek.
EGE: Az bulutlu ve açık geçecek.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık geçecek.
İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinden sonra kuzeybatısı parçalı bulutlu geçecek.
BATI KARADENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Bolu, Karabük ve Kastamonu çevreleri ile gece saatlerinde Bolu, Zonguldak, Düzce, Bartın ve Karabük çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve yer yer gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve doğusu çok bulutlu; Doğu Karadeniz'in kıyı kesimleri ile Ordu çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere, aralıklı sağanak ve yer yer gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.
DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin kuzeyi parçalı bulutlu geçecek.
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçecek.(ANKA)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir