1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Yurt dışı oyların sayımına başlandı
Yurt dışı oyların sayımına başlandı

Yurt dışı oyların sayımına başlandı

Yurt dışı temsilciliklerde kullanılan oyların sayımı, Ankara Ticaret Odası'nda başladı. Yurt dışı İlçe Seçim Kurulu Başkanı Ali Uğuz, her bir sandık kurulunun 3-5 torba sayacağını söyledi.

A+A-

Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için 08.00 itibarıyla başlayan oy verme işlemi Türkiye genelinde saat 17.00 itibarıyla sona erdi.

Yurt dışı temsilciliklerinde kullanılan ve uçakla Ankara'ya getirilen oylar ise ATO Congresium'da 5 kilidi bulunan bir odada sıkı güvenlik önlemleriyle korundu. Türkiye genelinde oy verme işleminin bitmesinin ardından, yurt dışı oyların sayımına da başlandı.

"Her bir sandık kurulu 3-5 torba sayacak"

Yurt dışı İlçe Seçim Kurulu Başkanı Ali Uğuz, oyların sayımına ilişkin şu bilgileri verdi:

"Yurt dışında 72 ülke 15 temsilcilikte 5 bin 114 sandıkta kullanılan oylar daha önce de söylediğim gibi 5 kilitli kapıda muhafaza edildi. Oyları oradan aldık, sandık sayım kurulunun masalarına tek tek yerleştirdik. 1430 sandığa böldük her bir sandık kurulu 3-5 torba sayacak, mesaimiz uzun. Sayım da uzayabilir. Yurt içinde 1 saatte sayılacak sandık bizde 2 saatte sayılabilir. Saydıktan sonra veri giriş merkezine gireceğiz."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.