16 Aralık 2025
Altın 5904.478
BIST 11348.83
Dolar 42.7044
Euro 50.3247
Sterlin 57.3514
Ankara 6°C

Yurt Yapımı İçin Açılan Kermesten Turistler De Alışveriş Yapıyor

Yurt Yapımı İçin Açılan Kermesten Turistler De Alışveriş Yapıyor
Antalya’nın Alanya ilçesinde geliri yurt yapımında kullanılacak kermese merkez ilçe ve köylerinden gelen vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor.

Antalya’nın Alanya ilçesinde geliri yurt yapımında kullanılacak kermese merkez ilçe ve köylerinden gelen vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor. Kermese turistler de katılarak alışveriş yapıyor.

Alaaddin Keykubat Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından organize edilen kermes, Eşgilik Düğün Salonu'nda açıldı. İki günde yaklaşık 10 bin kişinin ziyaret ettiği kermesin geliri Oba beldesinde merhum Mükerrem Babaoğlu adına nisan yapımına başlanacak yurda harcanacak. Kermeste hediyelik eşyalar, çeyizler, tablolar, resimler, kitap, manav, gıda gibi çeşitli stantlar ilgi görüyor. Kermese turistler de katılarak alışveriş yapıyor.

Eğitime destekleriyle bilinen Alaaddin Keykubat Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Hüsnü Özbudak, Babaoğlu ailesinin bağışladığı merhume muhterem Mükerrem Babaoğlu adına vakıf olarak yurt yapmayı taahhüt ettiklerini dile getirdi. Özbudak, “Bunun da bir kısmını hayır çarşısı kurarak bütün halkımızın bu sadaka-i cariyede payının olmasını arzu ettik. Bu vesileyle açılan kermes, kitap fuarı ve bir dizi kültürel etkinliklerle halkımızı bir araya getirdik.” dedi.

Şu ana kadar kermese gelip destek veren Alanyalılara çok teşekkür eden Özbudak, “Türkiye ve dünya çapında hayırseverlilikleriyle ön plana çıkan Alanya halkı kermesimizde de bu sıfatını ön plana çıkardı. Kermesimiz hem kültür ağırlıklı hem de bir etkinlik havasında geçiyor.” diye konuştu.

Kermeste çeşitli yarışlar düzenleyerek ödül dağıtan Maceracı programının sunucusu Murat Yeni, program boyunca kermeste sunum yapacağını ve her gün ses yarışması başta olmak üzere çeşitli yarışmalar düzenleyeceğini söyledi. Ayın 30’una kadar sürecek kermese gelenler arasında düzenlenecek yarışlarda tam 40 tane tablet bilgisayar, PC ve bilgisayar dağıtacağını aktaran Yeni, kermeste konser ve şiir dinletisi yapacaklarını da belirtti.

KÜLTÜREL ETKİNLİKLİ KERMES

27 Mart saat 19.00’da emekli Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan 'Kültürel farklılıkların Hz. Muhammed’in (sas) ashabındaki yansımaları' konulu konuşma yapacak, 28 Mart'ta Dursun Ali Erzincanlı naat ve şiirler okuyacak. 29 ve 30 Mart akşamı saat 19.00-22.00 arasında Murat Yeni’nin sürpriz yarışmaları, hediyeleri, stand up gösterileri olacak. CİHAN

Yurt yapımı için açılan kermesten turistler de alışveriş yapıyor

Yurt yapımı için açılan kermesten turistler de alışveriş yapıyor

Yurt yapımı için açılan kermesten turistler de alışveriş yapıyor

Yurt yapımı için açılan kermesten turistler de alışveriş yapıyor

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir