Mavi Küre Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Sanabel'de düzenlenen iftar yemeğine, Bursa Vali Yardımcısı Mustafa Güven, İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Bayraktar, çocukları yurtdışında görev yapan anne ve babalar ile Bursa'da okuyan yabancı öğrenciler katıldı. Arnavutluk'tan Elyasa Asani'nin Kur'an tilavetiyle başlayan iftar yemeği, Azerbaycanlı Rustem'in okuduğu 'Bayram Şiiri' ile devam etti.
Yemeğe katılan Uludağ Üniversitesinde okuyan yabancı öğrencilerden Afganistan'dan Pervis, Kırgızistan'dan Kuba, Makedonya'dan Özay, Moğolistan'dan Bukbat ve Türkmenistan'dan İhlas'ın yerel kıyafetlerle yaptıkları konuşmalar aileleri duygulandırdı. Kendilerini yetiştiren öğretmenlerin ailelerini tanımaktan mutluluk duyduklarını belirten gençler, yurtdışında faaliyet gösteren okulların çok önemli bir misyonu eda ettiğini, toplumları kaynaştırdığını ve kardeşliği tesis ettiğini ifade ettiler. Yabancı uyruklu gençlerin konuşması sırasında kimi annelerin ağladıkları gözlendi.
ÖĞRETMEN AİLELERİ:GURURLUYUZ
Çocuklarını yurtdışına gönderen aileler adına konuşan Havva Yavuz isimli anne, çocuğunu yurtdışına gönderirken zorlandığını ancak onların yaptıkları hizmetleri düşündükçe huzur bulduğunu ifade etti.
Baba Mehmet Yavuz ise, tek oğlu olduğunu, onu da yurt dışına gönderdiğini ancak bundan gurur duyduğunu kaydetti. Onların çok önemli bir görevi ifa ettiğini dile getiren baba Yavuz, onlara bol bol dua edilmesini istedi.
Şahin Duran isimli baba da, Ahmet Yesevi'nin talebelerinin Anadolu'ya gelip çok büyük bir görevi yaptıklarını hatırlatarak, kendi çocuklarının da yurtdışında aynı görevi yerine getirdiklerini, bunu da gelecek nesillerin çok iyi anlayacağını dile getirdi.
Hüseyin Aslan da, çocuklarının zor şartlarda hizmet etmelerine rağmen, büyük bir huzur içinde çalıştıklarını belirtti.
VALİ YARDIMCISI GÜVEN: "EVLATLARINIZLA NE KADAR GURUR DUYSANIZ AZDIR
Bursa Vali Yardımcısı Mustafa Güven ise, öğretmen ailelerine çeşitli hediyeler verdi. Öğretmen aileleri ve öğrencilere hitap eden Güven, "Yurt dışında bulunan gençler gerçekten çok zor bir görevi ifa ediyor. 3 yıl önce görev için Hindistan'a gitmiştim. Ramazan ayıydı. Nasıl geçer diye düşünürken, oradaki öğretmenlerle karşılaştım. Bana hiçbir yabancılık hissettirmediler. Kendi yaptıkları işlerin yanı sıra, Türkiye'den giden işadamları, memurlar, misafirlerle ilgileniyorlar. Onlara yardım ediyorlar. Türk insanı çocuğunu çok sever, ondan kolay kolay ayrılmak istemez. Ama 11 yıldır oralarda kalan insanlar var. Annesini babasını sadece telefonla sesini duyanlar var. Torunlarının sesini telefonla duyan anne-babalar var. Sadece gurbet değil, zor iklim şartları da var. Ama her şeye rağmen, çok büyük fedakârlılarla görev yapan öğretmenler ve bu öğretmenlerin fedakâr anne-babaları var. Evlatlarınızla ne kadar gurur duysanız azdır. Sizleri tebrik ediyorum." diye konuştu.
Yabancı öğrencilere hediyelerini takdim eden Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, Türkiye'den çıkan öğrencilerin bütün dünyada Türklüğü en iyi şekilde temsil ettiğini belirterek, "Burada çok büyük çileler çekiliyor. Çile çekenlerin başında ise bu anne-babalar geliyor. Bu anne-babalardan milletimize haklarını helal etmelerini istiyorum. Çünkü yapılan her şey Türk milleti için. Onları tebrik ediyorum, sabırlar diliyorum." dedi.
(CİHAN)

