1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. "Yuvama, aşkıma geri dönüyorum"
Yuvama, aşkıma geri dönüyorum

"Yuvama, aşkıma geri dönüyorum"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 979 gün sonra AK parti üyesi olduktan sonra ilk konuşmasını gerçekleştirdi. Erdoğan, "Yuvama, aşkıma, sevdama geri dönüyorum" dedi.

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "27 Ağustos 2014  tarihinde milletimiz tarafından cumhurbaşkanlığı görevine seçilmem sebebiyle  anayasa gereği ayrılmak zorunda kaldığım, kurucusu olduğum partime, yuvama,  sevdama, aşkıma bugün yeniden dönüyorum." dedi.

Erdoğan, parti genel merkezinde, Ak Parti'ye üyelik törenininde  yaptığı konuşmaya, salondakileri selamlayarak başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "27 Ağustos 2014 tarihinde milletimiz  tarafından cumhurbaşkanlığı görevime seçilmem sebebiyle anayasa gereği ayrılmak  zorunda kaldığım, kurucusu olduğum partime, yuvama, sevdama, aşkıma bugün yeniden  dönüyorum. Tam 979 gün sonra bu hasret hamdolsun sona eriyor. Bugün burada bir  kez daha 'selamünaleyküm' diyerek, heyetinizin içine tekrar dahil oluyorum."  ifadesini kullandı.

Anayasa değişikliğiyle, cumhurbaşkanlarının parti üyeliğine ilişkin  yasağın kaldırılmasını en güzel şekilde değerlendirerek AK Parti'ye yeniden üye  olduğunu belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

 "Tabii bu ayrılık, aslında sadece bir resmi ayrılıktı. Aramızdaki  mesafe mevzuat gereği olan bir mesafeydi. Gönlümüz hep beraber oldu, hep  beraberdi. Biliyoruz ki gönüllere sınır çizmek, gönüllere duvar örmek mümkün  değildir. Biz hep, 'Bu hududu kimler çizmiş gönlüme, dar geliyor gardaşım.' dedik  ve işte bu günlere geldik. Olağanüstü kongremizde özellikle vedalaşmayı yaparken,  'AK Parti 13 yıllık bir siyasi parti olsa da aslında asırlar öncesinden başlamış  kutlu bir yürüyüşün, davanın mirasını omuzlarında taşıyan bir partidir.'  demiştim. Bize asırlar gibi gelse de tarihi süreklilik içinde denizde damla  misali olan 979 günlük ayrılığımızın sona eriyor olması, beni asıl bu bakımdan  heyecanlandırıyor. Milletimiz adına öncülüğünü, hizmetkarlığını üstlendiğimiz bu  kutlu yürüyüşü inşallah önümüzdeki dönemde hep birlikte daha güçlü, çok daha  kararlı bir şekilde sürdüreceğiz. Buna inancım tam."

"Mesele milletimizdir, ülkemizdir"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yola milletle birlikte çıktıklarını, bugüne  kadar ne yaptılarsa millet için yaptıklarını dile getirerek, bugüne kadar  milletin duası, desteği sayesinde karşılaşılan tüm sorunların üstesinden  geldiklerini söyledi.

"Biz, milletimiz için çalıştıkça, gayret ettikçe, ter döktükçe  milletimiz bize daha çok sahip çıktı. Yeri geldi biz milletimiz için gövdemizi  siper ettik, yeri geldi milletimiz bizim için gövdesini siper etti." diyen  Erdoğan, şöyle devam etti:

 "15 Temmuz bunun çok açık, net bir ispatıydı. Türkiye'ye saldıran  herkesin, bizi hedef almasının sebebi budur. Bazıları sanıyor ki mesele  şahsımızdır, hükümetimizdir, partimizdir. Halbuki mesele milletimizdir,  ülkemizdir, devletimizin ta kendisidir, mesele bağımsızlığımızdır,  hedeflerimizdir, iddialarımızdır. Biz de milletimiz de bu gerçeği çok iyi  biliyoruz. Bu anlayışla gecemizi gündüzümüze katarak ekonomiden altyapıya,  güvenlikten adalete kadar her alanda elimizden gelenin en iyisini yapmaya  çalıştık, çalışıyoruz ve çalışacağız. İnşallah bundan sonra da aynı şeklide  yolumuza devam edeceğiz."

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığına aday olduğunda "Bu bir veda değil, bu yeni  bir başlangıçtır." dediğini anımsatarak, yeni dönemi bir hatime ile değil Fatiha  ile başlattıklarını anlattı.

"Bundan sonra yükümüz daha ağır"

AK Parti'yi kurdukları 2001 yılı ağustos ayından, cumhurbaşkanlığı  görevine seçildiği 2014 yılı ağustos ayına kadar tarihi bir değişimin, dönüşümün  yaşandığını belirten Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

 "Ülkemize kazandırdığımız hizmetlerin en yakın şahidi milletimizin ta  kendisidir. AK Parti olarak bizim en büyük gücümüz milletimizin değerlerine sahip  çıkmamız yanında insanlarımızın hayat kalitesini artırma konusundaki  başarımızdır. Daha da önemlisi bu hizmetlerden ülkemizin en ücra köşesinde,  mütevazı kulübesinde yaşayanından, en büyük şehrinin, en yüksek binasında ikamet  edene kadar her bir vatandaşımızın yararlanıyor olmasıdır. Elbette bizim bir  değerler dünyamız var ve bu uğurda her türlü mücadeleyi yürüttük, yürütürüz ama  hizmetlerimizde asla ayrımcılık yapmadık, yapmıyoruz ve yapmayacağız. Sözümün  muhatabı bize kulak verenlerdir ama icraatlarımız herkes içindir. Bu ülkede  kesinlikle kim ne derse desin ikinci sınıf vatandaş yoktur, 80 milyonun tamamı  birinci sınıf vatandaştır."

Erdoğan, teröre, ihanete, bozgunculuğa sapmayan herkesin başlarının  üzerinde yerinin olduğunu söyledi.

Bu samimiyetle ve gayretle çalışıldığında milletten gereken karşılığı  göreceklerine inandığını ifade eden Erdoğan, "Onun için ben, değerli kardeşlerime  bundan sonra yükümüzün daha da ağır olduğunu özellikle hatırlatmak istiyorum."  dedi.

"AK Parti tarzı siyaset literatüre girdi"

AK Parti'nin başarısını anlamak istemeyenlerin, hep başka yerlere  baktığına işaret eden Erdoğan, "Halbuki, milletimizle aramızda var olan rabıtaya,  muhabbete, hürmete baksalar, geçtiğimiz 15 yılın sırrını da çözecekler ama  işlerine gelmiyor. Oraya bakmıyorlar." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin sosyal bilimler literatürüne "AK  Parti tarzı siyaseti" diye bir kavramı kazandırdıklarını dile getirerek,  "İnanmasalar da gerçek bu. Böyle bir tarz-ı siyaset artık var mı? Literatüre  girdi mi? Girdi. İnşallah önümüzdeki yıllarda bu konu enine boyuna konuşulacak,  tartışılacak ve gelecek nesillere ışık tutacak bir kavramsal çerçeveye de  oturtulacaktır." ifadesini kullandı.

Erdoğan, parti genel merkezinde AK Parti'ye üyelik töreninde yaptığı  konuşmada, AK Parti ile gönül olarak birlikte olsa da hukuken ayrı kaldıkları 2,5  yılı aşkın dönemde Türkiye'nin hayati sonuçları olan çok önemli hadiseler  yaşadığını belirtti.

Doğrudan milletin oyuyla göreve gelen cumhurbaşkanını kabullenmek  istemeyenlerin her zamanki gibi kendilerini komik duruma düşürecek işlere  kalkıştıklarını ifade eden Erdoğan, "Davetlerimize iştirak etmemekten Meclis'te  ayağa kalkmamaya kadar akıllarına gelen her türlü direnişi sergilediler." diye  konuştu.

Özellikle Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne taşınmalarının  ardından bu bina üzerinden şahsını ve dolaylı olarak AK Parti'yi yıpratmaya  yönelik akla hayale gelmeyecek ahlaksızlıklar sergilendiğini vurgulayan Erdoğan,  sözlerini şöyle sürdürdü:

 "Ülkemize iftihar verici bir eser kazandırmanın sevincini bu tür  iftiralarla gölgelemeye çalışanları her zaman olduğu gibi milletimize havale  ettik. Nitekim milletimizin Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne, kendi evine sahip  çıkması karşısında bu tavırları sergileyenler de kendilerine çeki düzen vermek  zorunda kaldılar. 'Gelmem' diyen kim varsa sonunda bir gün Beştepe'nin yolunu  öğrendi." /MİLLİYET

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.