Altın 5625.81
BIST 10603.75
Dolar 42.2277
Euro 49.0274
Sterlin 55.6848
Ankara 19°C

Yüzer Ev Yeniden Göcek'e Geliyor!!

Yüzer Ev Yeniden Göcek'e Geliyor!!
Muğla'nın Fethiye ilçesine bağlı Göcek beldesinde demirli bulunan ve kamuoyundan gelen yoğun tepki üzerine Marmaris'e götürülen ünlü armatör Kahraman Sadıkoğlu'na ait "My Fantasy" gemisinin yeniden Göcek'e geleceği iddia edildi.

Kamuoyunda 'yüzer ev' olarak adlandırılan geminin, yasal evraklarını tamamlayarak yeniden Göcek'e geri döneceği haberi belde halkını tedirgin etti. Özellikle bölgedeki tekneciler koyların yeniden işgal edileceği endişesini taşıdıklarını söyledi.

Göcek'te kaptanlık yapan Mehmet Aykut, "Bu konuda bizim yapabileceğimiz bir şey yok. Aldığı rapor ile bu gemi 5 yıl daha koylarda kalacak. Yeni yasalar '11 gün bir yerde kalacaksın, daha sonra oradan çıkacaksın' diyor. Ama önceki tecrübelerimizden biliyoruz ki yüzer ev, bırakın 11 günü 7-8 ay boyunca bir yerde kalıyor. Koy tamamen ona aitmiş gibi. Böyle giderse koylarda insanların girip çıkabileceği yer kalmayacak." dedi.

Kaptan Bayram Kara da, koylardaki tekne işgalinin yeniden başlamaması için yetkililerin devreye girmesini istedi. Geminin 1,5 ay önce Göcek'ten ayrılması ile sevindiklerini, geri döneceği haberleri üzerine yeniden üzüldüklerini kaydetti.

Öte yandan Göcek Liman Başkanlığı yetkilileri, yüzer evin Göcek'e yeniden gelebileceğini doğrularken, bölgede fazla kalamayacağını bildirdi.

BİLGİ

Armatör Kahraman Sadıkoğlu'na ait 'yüzer ev' diye anılan My Fantasy isimli gemisi, koyları işgal ettiği gerekçesiyle beldede tepkilere neden olmuştu. Oluşan kamuoyu baskısı ile Denize Elverişlilik Belgesi bulunmayan gemi, Göcek'teki koydan çıkarılarak 1 ay önce Marmaris'e götürülmüştü. Gemiye Marmaris'te denize elverişlilik belgesi alındığı ve yeniden Göcek'teki koya demirleyeceği iddia ediliyor.

My Fantasy'nin içinde yüzme havuzu, helikopter pisti, sauna, disko ve spor salonu da bulunuyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir