1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Yüzyıllık Macera İle 4. Buluşma Start Aldı
Yüzyıllık Macera İle 4. Buluşma Start Aldı

Yüzyıllık Macera İle 4. Buluşma Start Aldı

Bursa’da 1897 yılında Ahmet Tevfik önderliğinde gerçekleştirilen bisiklet gezisini yaşatmak amacıyla Bursa Bisiklet ve Doğayı Sevenler Derneği'nin (BUBİDOSD) 4 yıl önce başlattığı ve geleneksel hale getirdiği “Bisikletle Yüzyıllık Macera” için bu yıl 130.

A+A-

Bursa’da 1897 yılında Ahmet Tevfik önderliğinde gerçekleştirilen bisiklet gezisini yaşatmak amacıyla Bursa Bisiklet ve Doğayı Sevenler Derneği'nin (BUBİDOSD) 4 yıl önce başlattığı ve geleneksel hale getirdiği “Bisikletle Yüzyıllık Macera” için bu yıl 130 bisikletçi Bursa’da buluştu.

Aralarında 20’si Hollanda’dan, 10’u İngiltere’den gelen toplam 130 bisikletçinin katıldığı yüzyıllık macera turunun startı Mudanya’dan verildi. Nilüfer Belediyesi, Nilüfer Kent Konseyi ve çok sayıda kurum ve kuruluşun desteğiyle düzenlenen turun ilk etabına Mudanya Belediyesi ev sahipliği yaparken, pedal severler 3 günde 260 kilometrelik yolu kat etmek üzere Mudanya İskele Meydanı’ndan start aldı.

Mudanya Belediye Başkan Yardımcısı Akif Altıncan, Gençlik Hizmetleri Mudanya İlçe Müdürü Tahir Yılmaz, BUBİDOSD Yönetim Kurulu Başkanı Ertan Ayçetin’in birlikte startını verdiği turda, bisikletin dünyanın tek çevreci ulaşım aracı olduğuna vurgu yapıldı. Bisikletçilere Türkiye’nin ilk elektrikli ve çevreci otomobili Renault Fluence Z.E’nin yanı sıra Mudanya ve Nilüfer belediyelerinin arama kurtarma ekipleriyle trafik ekipleri eskortluk etti.

Bisikletçiler turu, Mudanya-İnegöl hattındaki ilk etabın ardından, 8 Haziran’da İnegöl - İznik hattında, üçüncü ve son gün olan 9 Haziran’da ise İznik - Gemlik hattı üzerinden Mudanya’ya gelerek noktalayacaklar.
CİHAN

Yüzyıllık macera ile 4. buluşma start aldı

Yüzyıllık macera ile 4. buluşma start aldı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.