Diyarbakır'daki tören Diyarbakır Valiliği önünde protokolün çelenk sunmasıyla başladı. Kutlamalar yine valilik önünde yapıldı. Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Salih Zeki Çolak ile Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Şimşek Uğur tören aracına binerek halkın Zafer Bayramı'nı kutladı.
Günün anlam ve öneminin belirtildiği konuşmada, birlik ve beraberlik mesajı verildi. Konuşmada, "Binlerce yıldır aynı çatı altında hiçbir problemi olmadan yaşayan, Çanakkale'de, Yemen'de, Kafkaslar ve Balkanlar'da omuz omuza çarpışarak, gerektiğinde şehit veren ülkemiz insanı; geçmişte olduğu gibi bugün de birlik ve beraberliğin verdiği güçle daha nice destanlar yazacak kudrete sahiptir." denildi.
71 yıl önce Diyarbakır'ın tarih kokan surları içinde bu insanlarla tek yürek olan Diyarbakır'ın fahri hemşehrisi Atatürk'ün, Diyarbakırlı, Vanlı, Trakyalı ve Makedonyalının hep bir ırkın evlatları ve aynı cevherin damarları olduğunun vurgulandığı konuşmada, askerin bu anlayış içinde vatandaşları kucaklayarak ülkenin bölünmez bütünlüğü için çalıştığı kaydedildi. Konuşmalarından ardından askeri bando yerini aldı, tören geçişi başladı.
Kıbrıs gazilerinin en önde görev aldığı tören geçidinde vatandaşlar Mehmetçiğe sevgi gösterisinde bulundu. Askeri araçların geçişi sırasında Diyarbakır 7. Kolordu Komutanlığı'ndan kalkan 3 skorski tipi helikopter tören alanını selamladı. Diyarbakır'daki kutlamalar yoğun güvenlik önlemleri altında sona erdi.
(CİHAN)

