1. YAZARLAR

  2. Gülen AYDIN

  3. ZAFERLERDEN ZAFERE 30 AĞUSTOS
Gülen AYDIN

Gülen AYDIN

Yazarın Tüm Yazıları >

ZAFERLERDEN ZAFERE 30 AĞUSTOS

A+A-

ZAFERLERDEN ZAFERE 30 AĞUSTOS

Bugün 30 Ağustos Zafer Bayramı... 30 Ağustos, aslında sadece bir tarih değildir. Bugünün tarihine de yön veren bir önemi vardır. Çünkü, 30 Ağustos sabahı Türk Tarihinin akışı artık sonsuza dek değişmiştir!!

Bugün; Büyük Taarruz’un 87.yıl dönümünü kutluyoruz. Bağımsızlık ve Vatan aşkıyla yanan Türk Ulusunun ATAMIZIN önderliğinde Kurtuluş Savaşı'nı kazandığı, Sevr Antlaşması'nın parçalandığı, Lozan Barışı'nı sağlandığı ve Cumhuriyetin temelinin atıldığı gündür. Dolayısıyla bu savaş, bir milletin kaderini sonsuza dek değiştirmiştir. Bu zaferi çoluğuyla, çocuğuyla, kadınıyla, erkeğiyle, genciyle, yaşlısıyla bu millet kazanmıştır. Bugün, Türk'ün istiklâl aşkı ve bağımsız yaşama arzusuyla işgalci, istilâcı, emperyalist bütün Batı dünyasına karşı kazanılmış bu büyük zaferi kazanmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Ulu Önder ATATÜRK'ün, "Hattı-ı müdafaa yoktur, sath-ı müdafaa vardır. O satıh, bütün vatandır. Vatanın her karış toprağı vatandaş kanıyla sulanmadıkça düşmana terk olunmaz..." söylemiyle Kahraman Türk Ulusu "Ya istiklâl, ya ölüm..." diyerek bu vatan için ölümüne mücadele etmiş ve tüm vatanlardan daha da yüce bizlere bu vatanı emanet etmişlerdir. Büyük Taarruz’un başarıyla sonuçlanmasından sonra düşman, İzmir'e kadar takip edilmiş; 9 Eylül 1922'de İzmir'in kurtarılmasıyla yurdumuz düşmanlardan artık temizlenmiştir. Kahraman Türk Ulusu’nun azim ve gayretleriyle tüm dünyaya ispatlanan bu büyük zaferi her yıl 30 Ağustos günü ZAFER BAYRAMI olarak kutlamaktayız.

Atatürk Devrimleri’nin aydınlığında, vatanımıza- bağımsızlığımıza-bayrağımıza sonsuza dek sahip çıkarak; Atamızın bu anlamlı sözlerini de aklımızdan hiçbir zaman çıkarmayarak Cumhuriyetimize sahip çıkacağımıza söz veriyoruz.

‘30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI’ Hepimize Kutlu Olsun!!

“Hiç bir zafer gâye değildir. Zafer, ancak kendisinden daha büyük olan gâyeyi elde etmek için gerekir en belli başlı vasıtadır. Gâye, fikirdir.
   Zafer, bir fikrin istihsâline (elde edilmesine) hizmeti nispetinde kıymet (değer) ifade eder. Bir fikrin istihsâline  dayanmayan bir zafer pâyidar olamaz (yaşayamaz) . O, boş bir gayrettir.
   Her büyük meydan muharebesinden, her büyük zaferin kazanılmasından sonra yeni bir âlem (dünya) doğmalıdır, doğar. Yoksa başlı başına bir zafer, boşa gitmiş bir gayret olur.”

Mustafa Kemal ATATÜRK  (Ankara, 16 Eylül 1921)

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.