1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Zeytinli'de Onlarca Ölü Balık Dereleri Doldurdu
Zeytinlide Onlarca Ölü Balık Dereleri Doldurdu

Zeytinli'de Onlarca Ölü Balık Dereleri Doldurdu

Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Zeytinli beldesindeki derelerde onlarca balığın toplu ölümleri vatandaşları tedirgin ederken yetkilileri de harekete geçirdi.

A+A-

Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Zeytinli beldesindeki derelerde onlarca balığın toplu ölümleri vatandaşları tedirgin ederken yetkilileri de harekete geçirdi. Edremit Çayı'nın denizle buluştuğu noktada irili ufaklı onlarca balığın öldüğünü görenler, arıtma tesisinin düzensiz çalışmasından dolayı suyun kirlendiğini iddia etti. Vatandaşlar, İlçe Gıda Tarım Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından araştırma yapılmasını istedi.

Edremit Kaymakamı Osman Tunç ise konuyla ilgili açıklamasında şunları kaydetti: "Balık ölümleri ile ilgili bilgiyi alır almaz, İlçe Sağlık Müdürümüz olaya el attı. Akabinde İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürümüz'ü de yönlendirdik. Bunların teknik elemanları, hızla giderek yerlerinde inceledi. Ben de hemen Çevre ve Şehircilik Müdürümüz'le görüştüm, oradan da uzman arkadaşlarımız geldi. Numuneler aldılar, tahlilleri yapılacak. İlk tespitlerimizde, Edremit Çayı'nda balık ölümleri olmadığını gördük. Çayın kenarındaki sazlık alandan kaynaklandığını tespit ettik. Bu sazlık alanda, denizle bağlantısı olan bir su var. Birçok ihtimal geliyor aklımıza. Bunlardan bir tanesi yaz sezonu için sinekle mücadele ediyorlar. Bu mücadelelerin bataklık alanda da devam ettiğini biliyoruz. Son bir haftadır Zeytinli Belediyesi'nin ciddi bir ilaçlaması var. Ayrıca sazlık, organik maddenin ve çürümenin çok olduğu bir bölge. Buna dayalı oksijen azalmasından da kaynaklanmış olabileceğini değerlendiriyoruz." CİHAN

Zeytinli'de onlarca ölü balık dereleri doldurdu

Zeytinli'de onlarca ölü balık dereleri doldurdu

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.