Her gün iki saat boyunca Gebe Eğitim Odası'nda 32 haftayı dolduran anne adayları ile yeni doğum yapmış ve emzirme sorunu yaşayan annelere bilgi veriliyor. Eğitimlerde anne sütünün faydaları, emzirme teknikleri, anne sütünün sağılması ve saklanma koşulları, bebek bakımı ile ilgili merak ettikleri tüm konular ele alınıyor. Gebe Emzirme Odası'nda eğitim alamayacak durumda olan yeni doğum yapmış anneler ise yataklarında hemşire tarafından bilgilendiriliyor.
Zübeydehanım Doğumevi, 1–7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Emzirme Haftası nedeniyle, Bebek Dostu Birimi'ndeki eğitimleri artırdı.
Başhemşire Fatma Uslu, annelerin desteklenmesi amacıyla hamile ve yeni doğum yapmış annelere, anne sütünün faydaları ve bebek bakımı konularında eğitim vermeye devam ettiğini söyledi.
Başhemşire Uslu, çocuk gelişiminde anne sütünün önemine değinerek, "Böylesine önemli bir konu da eğitim faaliyetlerini artırdık. Bir eğitim hemşiremiz her gün annelere gerekli bilgilendirmeleri yapıyor. 2010 yılının 9 aylık sürecinde 17bin 125 anne adayı ve emziren annelere eğitim verildi." dedi.
