1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. 12 Dabo Güney Grubu'na Silifke'de Yapıldı
12 Dabo Güney Grubuna Silifkede Yapıldı

12 Dabo Güney Grubu'na Silifke'de Yapıldı

Mersin’in Silifke ilçesinde iki gündür devam eden 12 Dev Adam Basketbol Okulları 10. Türkiye Ligi Şöleni Güney Grubu oynanan müsabakalar ile sona erdi.

A+A-

Mersin’in Silifke ilçesinde iki gündür devam eden 12 Dev Adam Basketbol Okulları 10. Türkiye Ligi Şöleni Güney Grubu oynanan müsabakalar ile sona erdi.

12 Dev Adam Basketbol Okulu seçmeleri Güney Grubuna Silifke, Anamur, KKTC, Karaman, Afyonkarahisar, Yozgat, Bucak, Nevşehir, Kayseri, Antalya takımları katıldı. Yapılan müsabakaların sonucunda Güney gurubuna katılan takımlar arasından 25 sporcu Türkiye Basketbol Federasyonu bünyesinde Türk Milli Basketbol takımı alt yapısında değerlendirileceği öğrenildi.

Silifke Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleşen müsabakaların açılış konuşmasını yapan ilçe Kaymakamı Fatih Damatlar, sporun her türlüsünün insan vücudu ve beyni için oldukça yararlı olduğunu, burada bugün görülen minik öğrencilerin yarınlarda gururumuz olacaklarını söyledi.

Her birine ayrı ayrı başarı dileklerini ileten Kaymakam Damatlar, başlangıç basketini de kendisi attı. On denemede sadece bir kez potaya topu girdirebilen Kaymakam Damatlar, her isin bir bileni olduğunu ve Şerafettin Çiftçi konuşmasında, Silifke olarak gelen sporcuları ağırlamaktan dolayı oldukça mutlu ve onurlu olduklarını, Gelecek için önemli olan bu müsabakalara ev sahipliği yapmanın ayrı sevincini yaşadıklarını ve birbirinden değerli ve yetenekli minik sporcuları izlemekten oldukça zevk aldıkların söyledi.

İlçede buluna öğrencilerinde maçları izlemelerini sağladıklarını dile getiren Müdür Çiftçi, “Buradan milli sporcularımız çıkabilir. Bizler bu sporcularımıza dört elle sarılmalıyız ki onlar çalışma ve başarma azmini ruhlarında daha çok hissetsinler.” diye konuştu.

TBF Altyapı Direktörü Samer Şenbayrak ise yaptığı konuşmasında, “Güney Grubu müsabakalarında birbirinden heyecanlı müsabakalar izledik. Silifke’de siz sporcular sahada kıyasıya mücadele ederken saha dışındaki arkadaşlıklarınız ve sergilediğiniz örnek davranışlarınız bizlerin geleceğe daha güvenli bakabilmesini sağladı." diyerek, şunları söyledi:

"Sizler gelecek nesil olarak Türk Basketbolunun daha da ileriye taşınmasına önemli katkılar vereceksiniz. Silifke’deki 3 gün boyunca yeni arkadaşlıklar edindiniz. Maç tecrübesi kazanmanın yanı sıra tarihi yerleri ve doğa harikası bir ilçeyi gezme şansı buldunuz. Burada yaşadığınız güzel anılar hayatınız boyunca sizinle birlikte olacak. Bu güzel anıları unutmamanızı, kazandığınız dostlukları her zaman sürdürmenizi dilerim. Sizlerin yetişmesinde büyük emeği olduğunu düşündüğüm antrenörlerinizi ve velilerinizi tebrik ediyorum. Ayrıca bizlere verdikleri sorumluluk vesilesi ile sizleri basketbol ile geleceğe hazırlamamıza olanak sağlayan başta Federasyon Başkanımız Turgay Demirel ve Sponsorum Garanti Bankası’na huzurlarınızda şükranlarımı sunuyorum.”

Öte yandan müsabakalarda sporcu ve antrenörler Türkiye şampiyonasında yarışacak bölge karmalarına seçilebilme heyecanı yaşadı. Güney grubu müsabakalarına katılan sporcular arasından on ikişer kişilik minik ve küçük takım Güney illeri bölge karmalarını oluşturacak. Bu karmaları oluşturacak sporcular ise Güney grubu müsabakalarına katılan antrenörlerin tercihlerini bildirmesi sonucu açıklanacak.

Müsabakalar açılış ve kapanış töreninde, TBF Altyapı Direktörü Samer Şenbayrak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Çiftçi , İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Hasan Hüseyin Artural, Basketbol İl Temsilcisi Osman Denizer ve İl Hakem Komitesi üyesi Erdal Ceylan katıldı.

Konuşmaların ardından ise madalya törenine geçildi. Kazananın, kaybedenin önemli olmadığı 12 Dev Adam Basketbol Okulları’nda mücadele eden tüm sporculara üzerinde şampiyon yazılı madalyalar takdim edildi. Sporcular madalyalarını yerel yöneticiler tarafından takdim edilirken daha sonra ise topluca hatıra fotoğrafı çekildi.
CİHAN

12 DABO Güney Grubu'na Silifke'de yapıldı

12 DABO Güney Grubu'na Silifke'de yapıldı

12 DABO Güney Grubu'na Silifke'de yapıldı

12 DABO Güney Grubu'na Silifke'de yapıldı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.