1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Hacıosmanoğlu: Trabzonspor'un Hocası Mustafa Reşit Akçay'dır
Hacıosmanoğlu: Trabzonsporun Hocası Mustafa Reşit Akçaydır

Hacıosmanoğlu: Trabzonspor'un Hocası Mustafa Reşit Akçay'dır

Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, bordo-mavili takımın yeni teknik direktörünün 1461 Trabzon takımının başarılı çalıştırıcısı Mustafa Reşit Akçay olacağını açıkladı.

A+A-

Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, bordo-mavili takımın yeni teknik direktörünün 1461 Trabzon takımının başarılı çalıştırıcısı Mustafa Reşit Akçay olacağını açıkladı.

Hacıosmanoğlu, Grand Zorlu Hotel’de Yaşar Aşçıoğlu ve Sebahattin Çakıroğlu'nun da aralarında bulunduğu bazı yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla düzenlediği basın toplantısında, dünkü genel kuruldan sonra basınla ilk buluşması olduğunu belirterek, “Trabzonspor kulübünün başkanı konuşmaz icraat yapar. Ama içinizde destek olan olmayan arkadaşlarımız da var. Bizim için bu süreç bitmiştir. Trabzonspor’umuzun menfaatleri doğrultusunda herkesle iletişimimizi hat safhaya çıkartılı kulübümüze hizmet etmek istiyoruz.” dedi.

Yıllardan beri Trabzonspor sevdalılarına ve sonrasında da temiz Türk futbolunu isteyen paydaşlarının hizmetkarı olarak göreve talip olduklarını söylediklerini hatırlatan Hacıosmanoğlu, öncelikle sınır tanımadan Trabzonspor sevdalılarına hizmet edeceklerini vurguladı. Trabzonspor’un adalet timsali olarak Türk futbolunu temizleme adına bir misyonu olduğunu kaydeden Hacıosmanoğlu, burada da mücadelelerinin sınır tanımadan olacağının altını çizdi. ‘Emek hırsızlarının korkulu rüyası, temiz Türk futbol ailesinin hizmetkarı olarak da çalışmamız gerektiğini biliyoruz’ diyen Hacıosmanoğlu, burada da sınır tanımaksızın çalışacaklarını Türk spor kamuoyunun bilmesini istediklerini ifade etti.

“TÜRK FUTBOLUNU AHLAKLI BİR ZEMİNE OTURTMAMIZ LAZIM”
Futbolun bir temaşa ve eğlence olduğunu söyleyen Hacıosmanoğlu, “Bu gözle bakıp, futbolu çıkarı için kullanan insanlarla temiz Türk futbolu isteyen bütün paydaşların mücadele etmesi gerektiğine inanıyorum. Sosyal bir aktivitedir, bu sosyal aktiviteyi hayata geçirirken gelecekte çocuklarımıza da örnek olacak bir zemin bırakmak zorundasınız. Büyük Atatürk’ün, ‘ben futbolcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severinim’ sözünden hareketle yola çıkarsanız, yöneticilerin ahlaksız olabileceği diye bir cümle yoktur, o sözün sonunda. Biz bu konuya da özen göstererek Türk futbolunu ahlaklı bir zemine de oturtmak zorundayız.” ifadelerini kullandı.

Bunun uzun solukla bir mücadele olacağını anlatan Hacıosmanoğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Ben inanıyorum ki, Türk futbolunun içerisindeki namuslu paydaşları da çoktur. Türk futbolunu temizleyip gelecek nesillerimize ahlaklı şekilde bırakmak istiyorsak, bunun etkenlerinden en büyük birisi de basın ve yayın kuruluşları olacaktır. Onlar bir karar verecekler. 3 Temmuz’da temiz Türk futbolu adına önümüzde önemli bir fırsat vardı, kapatılmaya çalışılmıştır. Ama biz bunun tekrar öncüsü olarak, temiz Türk futbolu adına tüm paydaşları ile sınır tanımaksızın bunun mücadelesini vereceğiz. Basın ve medyanın bunda çok büyük rolü vardır. Onlar da bir sınavdan geçecek. Temiz Türk futbolu isteyip istemediklerini bundan sonraki süreçte futbolu çıkarları için kullanan emek pırsızları ile beraber mi olacaklar, yoksa temiz Türk futbolu adına mücadele eden namuslu Türk futbolu paydaşlarıyla mı olacaklar, onlar da bir sınav verecekler. Verdikleri sınavda başarılı olurlarsa herhalde Türk kamuoyu onları baş tacı yapar. Ama bu sınavı vermeyenlerin kamuoyunun önüne atmak da bizim asli görevlerimizden bir tanesidir. İnşaallah elbirliği ile Türk futbolunun temizlenmesi adına başlayacak olan bu süreçte tüm paydaşları ile birlikte öncülüğünü yaparak temiz Türk futbolu oluşturmayı Cenab-ı Allah bize nasip eder.”

Harsızlıkla mücadelelerinin ‘kavgacı’ alarak atfedebildiğini belirten Hacıosmanoğlu, “Ama biz Trabzonspor başkan yardımcısıyken bunları yaptık. Trabzonspor başkanlık koltuğu çok önemli ve çok kutsaldır, ötekilere örnek olmalıdır. Trabzonspor’un başkanı konuşmaz, icraat yapar. Trabzonspor başkanı konuştuğu zaman da Türkiye’de gündemi belirlemelidir. Biz de bunu yapmak ve bu doğrultuda Trabzonspor’a hizmet etmek zorunda olduğumuzu biliyoruz. Ama bu demek değildir ki, Türk futbolunu hegomanyası altına alan insanlara Trabzonspor cevap vermeyecektir. Bu konuyla ilgili de belki bizden daha güçlü, daha etkili, daha çok yüreğini ortaya koyacak ekibimizde arkadaşlarımız vardır. Görev dağılımı yapıldığı zamanda, Türkiye’deki emek hırsızlarının bizden çekindiğinden daha çok çekinecek Sebahattin Çakıroğlu arkadaşımız, tek sözlülük adına kimlerin açıklama yapacağını da göreceksiniz. Çift başlılığın, çok sesliliğin olmadığı bir Trabzonspor’u önce kendi içindeki yapılanmaya tamamladıktan sonra, Türk futbolunun da önüne koymak zorundayız.” ifadelerini kullandı.

YENİ HOCA MUSTAFA AKÇAY
Sözlerinin sonunda takımın başına getirecekleri teknik adımı da açıklayan Hacıosmanoğlu, bu ismin 1461 Trabzon takımının başarılı çalıştırıcısı Mustafa Reşit Akçay olacağını ifade etti. Akçay’ın gelecek sezonki kadro için 2 aydan beriden çalıştığı bilgisini veren Hacıosmanoğlu, “İnşaallah Trabzonspor’a bu kulübün ilkeleri doğrultusunda hizmet eder. Hep beraber, yüreği ile 1461 Trabzon Türkiye nasıl insanların kalbinde taht kurduysa, aynı yürekli kadroyla Trabzonspor’umuzun önümüzdeki senelerde üstün mücadele etmesini sağlar. Bunun gururunu da hep beraber yaşarız.” dedi.

Başkan Hacıosmanoğlu, görev mazbatasını da yarın alacağını sözlerine ekledi.
CİHAN

Hacıosmanoğlu: Trabzonspor'un hocası Mustafa Reşit Akçay'dır

Hacıosmanoğlu: Trabzonspor'un hocası Mustafa Reşit Akçay'dır

Hacıosmanoğlu: Trabzonspor'un hocası Mustafa Reşit Akçay'dır

Hacıosmanoğlu: Trabzonspor'un hocası Mustafa Reşit Akçay'dır

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.