1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 3. KÖPRÜNÜN İSMİ AÇIKLANDI!
3. KÖPRÜNÜN İSMİ AÇIKLANDI!

3. KÖPRÜNÜN İSMİ AÇIKLANDI!

İstanbul Boğazı'na yapılacak ve temeli bugün atılan 3. köprünün adı Yavuz Sultan Selim Köprüsü olacak. Yeni köprünün adını temel atma törenine katılan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül açıkladı!

A+A-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 3. köprünün temel atma töreninde yaptığı konuşmada tüm ağır vasıtaların 3. köprüye yönlendirileceğini söyledi. Erdoğan, "Artık İstanbul’un içerisinde ağır vasıtalar görmeyeceğiz. Ağır vasıtalara cevap ve diğer köprülere alternatif burası olacak!.." dedi.

İstanbul'a yapılacak 3. köprünün temel atma törenine; Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birçok bakan katıldı.

Başbakan, konuşmasına Peygamber Efendimiz’in ‘İstanbul mutlaka fethedilecektir. Onu fetheden komutan ne güzel komutan, onu fetheden ordu ne güzel ordudur’ hadisinin Arapçasını okuyarak başladı. Erdoğan, “Hadise muhatap olan kudretli padişahın ve komutanlarının, onun ordusunun bir karanlık bir çağı kapatarak aydınlık çağı açmasının 560. yıl dönümünde sizlerle birlikteyiz. Bu tarihi anın ben hepimize hayırlı olmasını Allah’tan temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Ağır vasıtaların 3. köprüye yönlendirileceğini belirten Erdoğan, “Artık İstanbul’un içerisinde ağır vasıtalar görmeyeceğiz. Ağır vasıtalara cevap ve diğer köprülere alternatif burası olacak. Bu köprü aynı zamanda çevreyi korumaya yönelik özellikleri olan bir köprü olacak. Bu köprüyü inşa edip üçüncü bir gerdanlığı takıyoruz. Şimdiden Türkiye’ye hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.

'MEVCUT HAVALİMANNLARI İHTİYACI KARŞILAMIYOR'

Üçüncü havalimanı ile ilgili de konuşan Erdoğan, “Kısa bir süre önce ihalesini yaptığımız 3. havalimanı, kendinden çok bahsedilecek bir havalimanı olacak. Bazıları bilmiyor. Ağzı olan konuşuyor. Havalimanı nerede yapılıyor bilmiyorlar. Televizyonda dinliyorum zaman zaman, ‘şu kadar ağaç kesiliyor’ diyorlar. Ama gelip görseler oraları, anlayacaklar ki adeta savaştan çıkmış bir coğrafya. Daha önce oralar taş ocaklarıydı. Şu anda mevcut havalimanı ihtiyaca cevap vermiyor.” dedi.

Kanalistanbul’un ihalesinin yapıldığına değinen Erdoğan, şunları söyledi: “Kanalistanbul ihalesi de yapılıyor. Bununla ilgili de çok konuşacaklar. Ama bizim işimiz var, yapmamız gerekenler var. Lafla değil alternatifini yapmak suretiyle, yap işlet devret sistemiyle yapacağız. Karadeniz’i Marmara’ya bağlamak suretiyle bir taraftan bu ağır tonajlı gemilerin geçişine zemin hazırlayacağız. Modern şehir inşa ederken, İstanbul içerisindeki yerleşik nüfusu buralara dağıtmanın da planını yapıyoruz. Kanalistanbul ile de bu iş bitmeyecek. Marmaray 29 Ekim’de açılıyor. Hamdolsun bunu inşa etmek de bizlere nasip oldu. Bunların aklı bu tür yatırımları alır mı? Almaz. Zaten alsa bugüne kadar bunları kendiler yapardı.”

‘YASLIADA’DA OTEL VE MÜZELER YAPILACAK’

Yassıada’nın müze olması hakkında da konuşan Erdoğan, “Bizde belki hacmi küçük gözüküyor ama bir Yaslıada var. Yassı demiyorum. Bir devrin Başbakanı, demokrasi mücadelesinin kahramanı olan Menderes idam edildi. İki tane bakanı aynı şekilde. Şimdi biz o adayı ve yanındaki Sivriadayı ikisini bir bütün olarak ele almak suretiyle demokrasi ve özgürlükler adası yapıyoruz. Orada oteller ve müzeler olacak. Sit hattını tehdit etmeyecek şekilde yapılacak.” ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.