1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. 35 Kursiyer Daha Sertifikalarını Alarak Gönüllü İtfaiyeci Oldu
35 Kursiyer Daha Sertifikalarını Alarak Gönüllü İtfaiyeci Oldu

35 Kursiyer Daha Sertifikalarını Alarak Gönüllü İtfaiyeci Oldu

Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından açılan Gönüllü İtfaiyeci kursunu tamamlayan 35 kursiyer, sertifikalarını törenle aldı.

A+A-

Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından açılan Gönüllü İtfaiyeci kursunu tamamlayan 35 kursiyer, sertifikalarını törenle aldı. Tören sonrasında itfaiyeciler yaptıkları gösteride katılanlarda alkış aldı.

Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'nde kurslarını tamamlayan 4. ve 5. grup gönüllü itfaiyeciler törenle sertifikalarını aldı. 35 kursiyerin mezun olduğu etkilikte davetlilere ve kursiyerlere ikramlarda bulunuldu. Açılış konuşmasını gerçekleştiren İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş, bugüne kadar açılan kurslarda 140 kursiyeri mezun ederek gönüllü itfaiyeci olmalarını sağladıklarını söyledi. Ateş konuşmasında, "2010 yılında başladığımız gönüllü itfaiyeci projesinde bugüne kadar 92 erkek 48 bayan olmak üzere toplam 140 gönüllü itfaiyeciye ulaşmış bulunuyoruz. Yalnızca Gönüllü itfaiyeci ile kalmadık. Eğitimleri biraz daha sıklaştırdık. Hafta sonu o sıcaklarda piknik ya da eğlenmeye gitmeden eğitimlerine katıldılar. Bizlerle birlikte oldular. Onlarla birlikte burada bulunan eğitimci arkadaşlarıma da çok teşekkür ediyorum. Farklı birimlere de imza attık. Dağcılık ve su altı arama tarama timleri oluşturduk. Bugün burada yenim ederek itfaiyeci olacaklar. Önümüzde ki haftada bozahane mevkiinde dalgıçlık eğitimlerine devam edecekler. 6. gurup gönüllü itfaiyeci projesi için başvuruları Eylül ayından itibaren almaya başlayacağız." dedi.

Sertifika törenin de konuşan Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ise kursşyer sayısının artmasının ve mezuniyet törenlerinin düzenlenmesinin kendisini mutlu ettiğini söyledi. Posbıyık konuşmasında "En önemli şey ünitelerinin faal olması ve sosyal hareketlerin içerisinde olması beni son derece mutlu eden bir olay. Başta Muhammet bey olmak üzere bütün ekip inanılmaz bir çalışma içerisinde. Çalışmayı bütün yürekleriyle yapıyorlar. Bu işleri yapmak mecburiyetinde olduğundan değil ancak aynen ekip arkadaşları da kendisi gibi düşündüğü için yeni gönüllüler gayret gösteriyorlar. Az önce de denildiği gibi dağcılık, dalma, köpekle araştırma yapmak. Muhtaç insanların ayaklarına kadar gidip onunla ilgilenmek, istirahat saatlerini dahi hiçe sayarak arkadaşlarıyla birlikte tamamen bu işe ayırıyorlar. Gönüllü olan itfaiyeciler karşılık beklemeksizin vakitlerini burada geçirerek kendilerine ve çevresine katkı sağlamaya çalıştılar. Hepsini gönülden kutluyorum." dedi.

Konuşmaların ardından Gönüllü itfaiyeciler itfaiye yeminini etti. Gönüllü itfaiyeciler adına konuşan Merih Çekiç Bulak, aldıkları eğitimde bildiklerini hatırladıklarını, bilmediklerini öğrendiklerini, bu konuda kendilerine bıkmadan usanmadan eğitim verem eğitimcilerine sonsuz teşekkür ettiğini söyledi.

CİHAN

35 kursiyer daha sertifikalarını alarak gönüllü itfaiyeci oldu

35 kursiyer daha sertifikalarını alarak gönüllü itfaiyeci oldu

35 kursiyer daha sertifikalarını alarak gönüllü itfaiyeci oldu

35 kursiyer daha sertifikalarını alarak gönüllü itfaiyeci oldu

35 kursiyer daha sertifikalarını alarak gönüllü itfaiyeci oldu

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.