1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. 4 Saatlik Toplantıdan Samsunspor’a Destek Kararı Çıktı
4 Saatlik Toplantıdan Samsunspor’a Destek Kararı Çıktı

4 Saatlik Toplantıdan Samsunspor’a Destek Kararı Çıktı

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy başkanlığında Samsunspor’a maddi destek sağlamak amacıyla biraraya gelen ve 4 saat boyunca çeşitli önerileri değerlendiren sivil toplum kuruluşu temsilcileri, takıma ilk etapta lazım olan 10 milyon liranın 10 aylık dönemde top.

A+A-

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy başkanlığında Samsunspor’a maddi destek sağlamak amacıyla biraraya gelen ve 4 saat boyunca çeşitli önerileri değerlendiren sivil toplum kuruluşu temsilcileri, takıma ilk etapta lazım olan 10 milyon liranın 10 aylık dönemde toplanabilmesi için yardım kampanyası başlatılması konusunda karar aldı.

Gelecek sezon PTT 1. Ligde mücadele edecek olan ve önümüzdeki ay olağanüstü genel kurul toplantısını yapacak Samsunspor’a maddi katkıda bulunmak için Samsun Valisi Hüseyin Aksoy başkanlığında biraraya gelen sivil toplum kuruluşları, takımın ilk etapta ihtiyaç duyduğu 10 milyon liranın karşılanması için yardım kampanyası başlatılması konusunda karar aldı. Yardım kampanyası için kısa vadede 10 ay gibi bir zaman dilimi belirlenirken, kampanyanın işadamı, esnaf, işçi, öğrenci gibi toplumun bütün kesimlerine yayılması hedefleniyor.

Toplantıda sivil toplum kuruluş temsilcilerinin önerileri değerlendirilirken daha sonra konuşan Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, “Zor bir yıl geçti ve Samsunspor kümede kaldı. Önümüzdeki sezon için takıma herkesin gücü oranında katkı sağlaması hepimizin beklentisidir. Samsunsporumuzu ayağa kaldırmak süper lige çıkarmak adına yaptığımız toplantıyı önemsiyorum ve önemli bir başlangıç noktası oluşturacağına inanıyorum. Paralar nereye gidecek sorularını sormak makuldür. Para toplanıp Samsunspor’un direk hesabına aktarılmıyor. Aktarıldığı zaman temlikte kimin sırası varsa bu parayı alacak. Samsunspor’un eline geçmeden para gidecek. Nereye harcandığını soracağız. Çünkü bizim kafamızda soru işareti varsa bizde bu işin içinde olmayız. Kim ne varsa kendi haline bırakırız, onunda açıklamasını da kamuoyuna yaparız. “Biz para veriyoruz, para nereye gidiyor? ‘şeklinde kafada soru işareti olmasın diye her türlü titizliği göstereceğimizi bilmenizi istiyoruz.” dedi.

SAMSEV BAŞKANI ARABOĞLU "YARDIM YAPAN AYNI KİŞİLER BIKTI "

Toplantıda söz alan Samsun Mobilyacılar Odası Başkanı İbrahim Ülker, Samsunpor’a benzin istasyonu ve otopark gibi düzenli gelir getirecek işletmelerin dahil edilmesi gerektiğini belirtirken, Samsun Spor Eğitim ve Tanıtma Vakfı(SAM-SEV) Başkanı Rüştü Araboğlu, takıma ciddi anlamda istikrar kazandırılması gerektiğini söyledi. SAMSEV Başkanı Araboğlu “Samsunspor’a bu sene için 10 milyon lira lazım. Peki gelecek yıl ne olacak? Samsunspor’a geçmişte kentin önde gelen işadamları ve sivil toplum kuruluş temsilcileri olan aynı kişiler yardımda bulunmuştur. Artık bu kişiler bıktı. Samsunspor’da ciddi bir istikrarın sağlanması lazım. Mesela Samsunspor’un kendi lisanslı ürünlerini satacak düzgün bir yeri yok. Takıma lisanslı ürünleri satarak ve diğer gelir yöntemleri ile sabit bir maddi kaynak akışı sağlanabilir “diye konuştu.

BAŞKAN YILMAZ OTOPARK TALEBİNE CEVAP VERDİ

Samsunspor’a otopark ve benzin istasyonu gibi işletmelerin verilmesi konusuna değinen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Takıma benzin istasyonu ve otopark gibi işletmelerin verilmesi mevzuat olarak mümkün değil. Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün kullanımında olan bir dozer Samsunspor’un kullanımına verilemiyorsa, Büyükşehir Belediyesi içinde aynı kural geçerlidir. Devlet harcamalarında ihale mevzuatına göre İhale yapmak zorundasınız. Belirlenen usullere göre devlet harcamalarının yapılıp yapılmadığını, Sayıştay bize soruyor. Samsunspor ile ilgili ne yapılacaksa yarından itibaren önerisi olan söylemeli. İlk olarak tabandan başlatılarak toplumun bütün kesimine yayılacak bir kampanyaya imza atılmalıdır “şeklinde konuştu.

KÖKTAŞ TARAFTARA ÇAĞRIDA BULUNDU

Samsunspor Kulübü Eski Başkanı ve AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş ise toplantıda yaptığı açıklamada taraftara çağrıda bulunarak şunları kaydetti;” Samsunspor kafaya oynarken yada düşme potasına yaklaştığında stad taraftarlar tarafından dolduruluyor. Oysaki taraftarlık böyle olmamalı. Taraftar takımını sahiplenmeli. Taraftar başkasından bir şey beklememeli. Önce taraftar kendi üzerine düşeni yerine getirmeli. Samsunspor ile ilgili olarak puan silinmesine kadar varacak ödenmesi gereken paralar var. Mutlaka takıma sabit giderlerini karşılayacak bir kampanya yapılması gerekiyor.”

Öte yandan toplantıda önümüzdeki 10 aylık dönemde Samsunspor'a maddi anlamda yardımda bulunacağını taahhüt eden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz 300 bin lira, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu 300 bin lira, Samsun Ticaret Borsası Başkanı Sinan Çakır 100 bin lira, Samsun Genç İş Adamları Derneği Başkanı Levent Özden 15 bin lira, AK Parti İl Başkanı Fuat Köktaş il yönetimi adına 100 bin lira, Samsun Ayakkabıcılar Odası Başkanı Adnan Konaş 15 bin lira ve Anadolu Aslanları İşadamları Derneği Samsun Şube Başkanı İrfan Şenocak 15 bin lira bağışta bulunarak kampanyanın açılışını yaptı.


CİHAN

4 saatlik toplantıdan Samsunspor’a destek kararı çıktı

4 saatlik toplantıdan Samsunspor’a destek kararı çıktı

4 saatlik toplantıdan Samsunspor’a destek kararı çıktı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.