1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Eroğlu, Anastasiadis'le İlk Kez Bir Araya Geldi
Eroğlu, Anastasiadisle İlk Kez Bir Araya Geldi

Eroğlu, Anastasiadis'le İlk Kez Bir Araya Geldi

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer tarafından verilen akşam yemeğinde buluştu.

A+A-

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer tarafından verilen akşam yemeğinde buluştu. Görüşme, Eroğlu'nun Hristofyas'tan sonra yeni Rum liderle ilk defa bir araya gelmesi açısından büyük önem taşıyor.

BM Misyon Şefi ve Genel Sekreter'in Kıbrıs Özel Temsilcisi Lisa Buttenheim'in ara bölgedeki ikametgahında saat 20.40’da başlayan yemeğe, liderlerin eşleri Meral Eroğlu ve Antri Anastasiadis'in yanı sıra Downer ile Lisa Buttenheim’ın eşleri de katıldı. Türk ve Rum medyasının büyük ilgi gösterdiği yemek, Anastasiadis'in Rum liderliğine seçilmesinin ardından liderler arası ilk buluşma özelliğini taşıyor.

Yemek, yaklaşık olarak 2 saat sürdükten sonra tamamlandı. Liderler “güzel geçti” demekle yetinerek açıklama yapmazken, Downer ikametgahın ön kapısında önceden hazırlanmış bir basın açıklamasını okudu ve gazetecilerden de soru kabul etmedi. Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer, liderlerin görüşme sürecine bağlı olduğunu vurguladı. Downer, basın açıklamasında yemeğin çok iyi geçtiğini, Güney Kıbrıs’taki seçimlerin ardından iki liderin eşleri ile bir araya gelmesi açısından yemeğin iyi bir fırsat olduğunu belirtti.

Her iki liderin de yemeğin yarattığı görüşme fırsatından dolayı memnun olduğunu kaydeden Downer, “her iki liderin de iki tarafın kabul edeceği, adaya parlak bir gelecek sağlayacak bir çözüm hedefleyen çözüm sürecine bağlı olduğunu” kaydetti. Liderlerin yemek öncesi ve sonrası birlikte basın önüne çıkmaması ise dikkat çekti. CİHAN

Eroğlu, Anastasiadis'le ilk kez bir araya geldi

Eroğlu, Anastasiadis'le ilk kez bir araya geldi

Eroğlu, Anastasiadis'le ilk kez bir araya geldi

Eroğlu, Anastasiadis'le ilk kez bir araya geldi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.