1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. 6. Çocuk Şenliği 2 Haziran’da Kültürpark’ta Yapılacak
6. Çocuk Şenliği 2 Haziran’da Kültürpark’ta Yapılacak

6. Çocuk Şenliği 2 Haziran’da Kültürpark’ta Yapılacak

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı kreş ve gündüz bakım evleri işbirliği ile 2 Haziran Pazar günü Kültürpark’ta gerçekleştirilecek 6.

A+A-

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı kreş ve gündüz bakım evleri işbirliği ile 2 Haziran Pazar günü Kültürpark’ta gerçekleştirilecek 6. Çocuk Şenliği tanıtım toplantısı Özgen Çay Bahçesi’nde yapıldı. Okul öncesi eğitimin çocukları hayata hazırlamak için önemli bir faktör olduğunun altını çizen Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Fikriye Aydın, “Okul öncesi eğitim kurumları çocukları eğitim hayatına hazırlanması aşamasında büyük katkı sağlayan yerlerden biridir. Çünkü çocukların zihni 5 yaşına kadar çok açıktır ve zihinsel gelişimin yüzde 60’da bu dönemde gerçekleşir. Özellikle günlük aktivasyonları ve gelecek dönemlerde eğitim hayatına katkı koyacak bütün ön bilgilerin temeli burada atılmış oluyor” dedi. Okul öncesi eğitim kurumlarının çalışan kadınların aile içindeki yükünü azaltarak sosyal hayatlarına katkı sağladığını vurgulayan Aydın, “Okul öncesi eğitim kurumlarının çocuğa sonraki dönemde eğitim hayatına ve günlük aktivasyonlarının öğretilmesinde sağladığı katkı ile çalışan kadınların sırtından ciddi bir yük almaktadır. Okul öncesi eğitim bu anlamda çalışma hayatına katılan kadınların sosyal hayata kazandırmasında büyük önem taşıyor.” diye konuştu.

Okul öncesi eğitime destek vermek ve bu eğitimden faydalanamayan çocuklara ulaştırabilmek amacıyla gerçekleştirilecek şenliğin içeriği hakkında bilgi veren Özel Kreş ve Gündüz Bakım Evleri Temsilcisi Yasemin Kartal, şöyle konuştu: “Aile ve Sosyal Politikalar Müfürlüğü’nün işbirliği ile Kültürpark’ta bulunan Lunapark’ın üst alanında bu yıl 6’ncısını gerçekleştireceğimiz şenliğimize Bursa, İnegöl, Gemlik ve Mustafa Kemalpaşa’daki 54 ruhsatlı özel kreş katılacaktır. Kreşler şenliğe sponsorluklarıyla destek olurken, bazı firmalar da stant açarak destek verecektir. Her kreşin standında değişik el becerilerine yönelik etkinlikler şenliğe gelen çocuklara yaptırılacak, ayrıca anne-baba-çocuk yarışmaları, animatörler, müzik, şişme oyuncaklar gibi etkinliklerle aile ve çocukların güzel bir gün geçirmeleri sağlanacaktır. Bu yıl şenlikten elde edilecek gelirle de ‘Tiyatroya gidemeyen çocukları, biz tiyatroya götürelim’ projesi ile maddi imkanı olmayan ailelerin çocuklarına tiyatro gösterisi ve tiyatro eğitimi verilmesini planlıyoruz. Bu projede de en önemli destekçilerimizden biri Tiyatro Nisan olacaktır. 2 Haziran Pazar günü Sabah 10.00’da başlayıp akşam 19.00’da sona erecek ücretsiz olan şenliğimize tüm Bursalılar davetlidir.”

CİHAN

6. Çocuk Şenliği 2 Haziran’da Kültürpark’ta yapılacak

6. Çocuk Şenliği 2 Haziran’da Kültürpark’ta yapılacak

6. Çocuk Şenliği 2 Haziran’da Kültürpark’ta yapılacak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.