1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. 954 Taşeron İşçi Kadrolu Oldu
954 Taşeron İşçi Kadrolu Oldu

954 Taşeron İşçi Kadrolu Oldu

Taşeron sistemi üzerinde tartışmalar sürerken Sakarya’da 954 taşeron işçi kadrolu ve sendikalı oldu.

A+A-

Taşeron sistemi üzerinde tartışmalar sürerken Sakarya’da 954 taşeron işçi kadrolu ve sendikalı oldu. Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. (SEDAŞ), yüklenici firmalarda çalışan 954 taşeron işçiyi şirket kadrosuna aldı. Tes-İş ile imzalanan toplu sözleşme neticesinde yüklenici firmalardan alınan hizmetler artık SEDAŞ bünyesinde gerçekleştirilecek.

    Elmas Otel’de düzenlenen toplu sözleşme ve taşeron işçilerinin kadroya alınma imza töreninde konuşan SEDAŞ İcra Başkanı Bekir Sami Güven,ş irketin müşterilerine verdiği hizmeti bir adım daha ileriye taşımak amacıyla şirketin yönetim ve destek hizmetlerinde yeni bir yapılanma stratejisi geliştirdiklerini söyledi. Artık yüklenici firmalarda çalışan taşeron işçilerden aldıkları hizmeti, bu işçileri kendi bünyelerine katarak devam edeceklerini dile getiren Güven, ”Elektrik dağıtımında bu zamana kadar arıza, bakım, onarım, endeks okuma, açma , kesme işlemlerini taşeron firmalardan hizmet alım yoluyla sürdüren SEDAŞ, 1 Temmuz 2013 tarihi itibariyle bu işlemleri kendi bünyesinde yapılandıracak ve bundan sonra 954 yüklenici firma çalışanı SEDAŞ’ta kadrolu olarak çalışmaya başlayacak.” dedi.

    Yeni yapılanma içerisindeki bu önemli değişimin, SEDAŞ’ın bölgedeki faaliyetlerinin başarısını daha da artıracağını kaydeden Güven, “Yüklenici firmaların şirket bünyesine alınmasıyla mevcut önceliklerimizin ve gelecek hedeflerimizin daha iyi karşılanacağına inanıyorum. Şirketimizin imajı ve kurumsal itibarı açısından da değerlendirildiğinde bu yeni yapılanma, çalışanların sahada SEDAŞ’ı temsil etmesi nedeniyle de oldukça önemli. Taşeron işçi sistemi verimliliği düşürüyordu. Şimdi işçilerimizin kafası rahat olacak.” şeklinde konuştu.

    Tes-İş Genel Sekreteri Mustafa Şahin de, taşeron isteminin kölelik sistemine dönüştüğünü, bu sebeple taşeron işçiliğe karşı çıktıklarını kaydetti. İşçilerin haklarının korunduğu taktirde özelleştirmeye asla karşı olmadıklarını, ‘kazan kazan’ anlayışını benimsediklerini vurgulayan Şahin, “İşverende kazansın, işçide kazansın. Ancak bu gün taşeron sistemi kölelik sistemi gibi oldu. SEDAŞ buna son verdi. Taşeron işçileri kadroya aldı. Kendilerini teşekkür ediyoruz. Bu Türkiye’ye örnek olsun. İşçiler artık geleceğe daha güvenle bakacak ve işine sahip çıkacak.” ifadelerini kullandı. CİHAN

954 taşeron işçi kadrolu oldu

954 taşeron işçi kadrolu oldu

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.